Witaj Gościu, tutaj możesz się zarejestrować i uzyskać pełny dostęp na tej stronie
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce

RCTANK.PL forum modelarskie czołgi RC

Czołgi RC w skali 1/16 Tamiya, Heng Long i inne

Ogłoszenia





Teraz jest 15 cze 2021, o 02:15

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 cze 2018, o 16:36 
Offline
st. szeregowy
Avatar użytkownika

Wiek: 31

Dołączył(a): 11 sty 2018, o 11:23
Posty: 57
Lokalizacja: Białystok
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Google Chrome 59.0.307 Google Chrome 59.0.307
Android Android
Screen Resolution: 412 x 846 412 x 846
Model: Tiger (HL)
Siemka
Dziś pierwszy wyjazd tygrysem na dwór bez henglongowych bebechów.
I pierwsze pytania:

Mam stokową elektronika taigena v3 (narazie mam inne wydatki niż elmod) i głośnik duży 15V pierwsze resztą tak jak z oferty rctank.de np torrowa skorupa

Jeździ ładnie płynnie
Działa odrzut i flash
Nie działa dym Ale to wina chyba dymiarki bo jak dotknąć generatora to czuć że pracuje. ale wiatraczek nie działa. sprawdze to.

I główne moje pytanie po jakimś czasie jazdy 2 lub 3 min bądź po jeździe po piachu czołg wyłącza się. Myślałem że to batka Ale po resecie jeździ jeszcze dobre parę min i znowu gasnie. Wygląda jakby się przegrzewał i wyłączył. Ktoś ma jakiś pomysł dlaczego tak jest? Dodam że muszę to zresetować wyłącznikiem na czołgu bo ponowna próba podpalenia z kontrolera nie powodzi się. A przy gasnieciu słychać dźwięk rosnącego silnika jakbym to normalnie gasił

Pozdrawiam.


Załączniki:


_________________
Semper Fidelis
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 cze 2018, o 17:33 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 34

Dołączył(a): 7 sty 2014, o 18:21
Posty: 3510
Lokalizacja: Piotrowice koło Zatora ;)
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 237 razy
Google Chrome Mobile 67.0.339 Google Chrome Mobile 67.0.339
Android Android
Screen Resolution: 360 x 640 360 x 640
Model: ze mnie :P
Jaki masz aku?
Ja na niego odstawiam...

_________________
NASZA FORUMOWA GALERIA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 cze 2018, o 17:41 
Offline
st. szeregowy
Avatar użytkownika

Wiek: 31

Dołączył(a): 11 sty 2018, o 11:23
Posty: 57
Lokalizacja: Białystok
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Google Chrome 59.0.307 Google Chrome 59.0.307
Android Android
Screen Resolution: 412 x 846 412 x 846
Model: Tiger (HL)
Zwykły stok możecie coś polecić? Też myślę że to batka nie wyrabia bo jednak trochę waży klocek

_________________
Semper Fidelis


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 cze 2018, o 17:50 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 34

Dołączył(a): 7 sty 2014, o 18:21
Posty: 3510
Lokalizacja: Piotrowice koło Zatora ;)
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 237 razy
Google Chrome Mobile 67.0.339 Google Chrome Mobile 67.0.339
Android Android
Screen Resolution: 360 x 640 360 x 640
Model: ze mnie :P
Lipo 2S :ok
...ale to tego musisz kupić też specjalistyczną ładowarkę.

_________________
NASZA FORUMOWA GALERIA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 cze 2018, o 18:30 
Offline
st. szeregowy
Avatar użytkownika

Wiek: 31

Dołączył(a): 11 sty 2018, o 11:23
Posty: 57
Lokalizacja: Białystok
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Google Chrome 59.0.307 Google Chrome 59.0.307
Android Android
Screen Resolution: 412 x 846 412 x 846
Model: Tiger (HL)
Na luzaku. lipowe batki i ładowarkę mam z replik ASG. Tylko tam mam t-conect chyba trzeba by zainwestować w kolejną :D

_________________
Semper Fidelis


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 cze 2018, o 19:06 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 34

Dołączył(a): 7 sty 2014, o 18:21
Posty: 3510
Lokalizacja: Piotrowice koło Zatora ;)
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 237 razy
Google Chrome Mobile 67.0.339 Google Chrome Mobile 67.0.339
Android Android
Screen Resolution: 360 x 640 360 x 640
Model: ze mnie :P
Co za problem zrobić przejściówkę?

_________________
NASZA FORUMOWA GALERIA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 cze 2018, o 21:13 
Offline
st. szeregowy
Avatar użytkownika

Wiek: 31

Dołączył(a): 11 sty 2018, o 11:23
Posty: 57
Lokalizacja: Białystok
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Google Chrome 59.0.307 Google Chrome 59.0.307
Android Android
Screen Resolution: 412 x 846 412 x 846
Model: Tiger (HL)
Nie wiem czy te batki co mam nie będą za mocne. Jestem zielony z elektroniki cieszę się że cudem ten tygrys jeździ wogole

_________________
Semper Fidelis


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 cze 2018, o 21:25 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 34

Dołączył(a): 7 sty 2014, o 18:21
Posty: 3510
Lokalizacja: Piotrowice koło Zatora ;)
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 237 razy
Firefox 60.0 64 bits Firefox 60.0 64 bits
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: ze mnie :P
za mocne? Co to znaczy? Silnik/elektronika nie pociągnie więcej niż potrzebuje, więc tym samym aku nie może być "za mocne". Gorzej jest w drugą stronę - zbyt mocno obciążony aku szybko dogoreje ;)
Napisz/Pokaż co masz w domu :)

_________________
NASZA FORUMOWA GALERIA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 cze 2018, o 22:59 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 41

Dołączył(a): 30 lip 2012, o 09:16
Posty: 4235
Lokalizacja: Katowice
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Google Chrome 66.0.335 Google Chrome 66.0.335
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1920 x 1080 1920 x 1080
Model: Leopard 2A5
T-34
Tiger I
"Can you imagine what I would do if I could do all I can?"
Chyba że o ilość woltów chodzi. W ten sposób bateria może być "za mocna".

_________________
Fotki z Saumur - viewtopic.php?f=78&t=1565


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 cze 2018, o 23:26 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 34

Dołączył(a): 7 sty 2014, o 18:21
Posty: 3510
Lokalizacja: Piotrowice koło Zatora ;)
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 237 razy
Firefox 60.0 64 bits Firefox 60.0 64 bits
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: ze mnie :P
dla mnie moc = Waty = Ampery ale ≠ Volty ;)

_________________
NASZA FORUMOWA GALERIA


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL