Witaj Gościu, tutaj możesz się zarejestrować i uzyskać pełny dostęp na tej stronie
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce

RCTANK.PL forum modelarskie czołgi RC

Czołgi RC w skali 1/16 Tamiya, Heng Long i inne

Ogłoszenia





Teraz jest 7 maja 2021, o 11:52

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 cze 2012, o 20:23 

Jest fajny skalowy zresztą oceńcie sami
Z rurki miota kulkami jak trzeba :)

ObrazekObrazek

A tu cała prawda o zgrozo :o

Obrazek
Małe silniczki, brak redukcji, zawieszenie za twarde i brak trakcji na tych gąskach ale najgorsze to brak redukcji i płynnej sterowności z tego płynącej..
Werdykt trzeba kupić większy bo mnie wciągnęło w gąski oczywiście i przerabiać przerabiać i jeszcze raz przerabiać ale to już w innym wątku niebawem na metalowych wschodnich gąsienicach :england


Góra
  
 
PostNapisane: 18 cze 2012, o 20:45 
Offline
st. chorąży
Avatar użytkownika

Wiek: 48

Dołączył(a): 21 gru 2011, o 22:12
Posty: 1081
Lokalizacja: Mielec
Podziękował : 15 razy
Otrzymał podziękowań: 23 razy
Eno, jakaś redukcja jest :szydera

Z zewnątrz te czołgi są bardzo łądne bo mam Leoparda, w środku już gorzej, a trakcja to jak napisałeś, kiepsko :joint


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 cze 2012, o 22:43 
Offline
mł. chorąży
Avatar użytkownika

Wiek: 45

Dołączył(a): 5 kwi 2012, o 18:12
Posty: 659
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy
Z zewnątrz wyglądają prawie tak samo jak Tamiyowskie. Co do przekładni. Fakt one są trochę za szybkie. Ale polecam ta przekładnie. Jest na bazie HL ale ma dodatkowa redukcję. Osobiście mam takie przekładnie w Shermanie (wcześniej była w King Tigerze) i chyba jest to rozsądny kompromis pomiędzy prędkością i momentem na kołach. (co prawda ja u siebie stosuję "podwójne" przekładnie i wtedy nie mam problemu)
To ta przekładnia:

http://www.tankzone.co.uk/images/tam/gb2.jpg

Druga sprawa jak chcesz upgrade-owć to poszperaj tez w tym sklepie. Od cholery mają dodatków.....

Nareszcie coś się ruszyło w czołgach.....


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 cze 2012, o 08:21 

Poszperam na pewno Pawle ale na razie z myślami walczę :scratch
Małe silniczki w pancerIII a przez brak redukcji prąd trzepią z pakietu :nea :pala
Sławek jeszcze mówił mi że są fajne reduktory z silniczkami małymi 100:1 i 200:1 i to mogło by zdać egzamin w małym
Mam pewną koncepcję do nowego "dużego" i ciężkiego czołgu co by na ślimak 40:1 zrobić ośkę a na nią zębatkę w module 32p i plate tak że można przy niej jak w truckach zmieniać zębatki atakujące na silniku w celu dodatkowego dostrojenia pod silnik 540 masę oczekiwania i całą resztę :scratch


Góra
  
 
PostNapisane: 19 cze 2012, o 08:37 
Offline
st. chorąży
Avatar użytkownika

Wiek: 48

Dołączył(a): 21 gru 2011, o 22:12
Posty: 1081
Lokalizacja: Mielec
Podziękował : 15 razy
Otrzymał podziękowań: 23 razy
Adaś, o tej przekąłdni ci mówiłem http://www.conrad.pl/Silnik-z-przek%C5% ... 0%2Fmd5%7D

180 Nm momentu obrotowego to miazga :szydera
Niewielkie wymiary, powinny się zmieścić bez kombinowania ;)

Pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 cze 2012, o 19:35 
Offline
mł. chorąży
Avatar użytkownika

Wiek: 45

Dołączył(a): 5 kwi 2012, o 18:12
Posty: 659
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy
Tylko jaką będzie miął prędkość obrotową? Żeby nie wyszedł za wolny.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 cze 2012, o 21:33 

sławek napisał(a):
Adaś, o tej przekąłdni ci mówiłem http://www.conrad.pl/Silnik-z-przek%C5% ... 0%2Fmd5%7D

180 Nm momentu obrotowego to miazga :szydera
Niewielkie wymiary, powinny się zmieścić bez kombinowania ;)

Pozdr

nie wiem czy 200 nie będzie zawolna lepiej 1:50 ewentualnie 1:100 tą ostatnią mam w ładowarce kołowej i jest trochę wolna


Góra
  
 
PostNapisane: 19 cze 2012, o 21:45 
Offline
st. chorąży
Avatar użytkownika

Wiek: 48

Dołączył(a): 21 gru 2011, o 22:12
Posty: 1081
Lokalizacja: Mielec
Podziękował : 15 razy
Otrzymał podziękowań: 23 razy
Ta przekładnia napędza bezpośrednio gąsienice bez dodatkowego przełożenia, moim zdaniem 1:50 będzie zdecydowanie za szybkie, kwestia też jakim pakietem będzie napędzana ;)
Niemcy w Liebherr 742 (spychacz) wstawiają 1:200 i jeździ tak ;)



Pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 cze 2012, o 21:50 

ja mam bezpośrednio na koła 2 cale pakiet 3s i mi wydaje się za wolne


Góra
  
 
PostNapisane: 19 cze 2012, o 21:52 
Offline
st. chorąży
Avatar użytkownika

Wiek: 48

Dołączył(a): 21 gru 2011, o 22:12
Posty: 1081
Lokalizacja: Mielec
Podziękował : 15 razy
Otrzymał podziękowań: 23 razy
aniol310 napisał(a):
ja mam bezpośrednio na koła 2 cale pakiet 3s i mi wydaje się za wolne

Dawaj filma, bo faktycznie może być za wolno, oblookamy :ok


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL