Witaj Gościu, tutaj możesz się zarejestrować i uzyskać pełny dostęp na tej stronie
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce

RCTANK.PL forum modelarskie czołgi RC

Czołgi RC w skali 1/16 Tamiya, Heng Long i inne

Ogłoszenia





Teraz jest 23 paź 2021, o 09:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 lip 2014, o 16:14 
Offline
szeregowy

Wiek: 53

Dołączył(a): 2 sty 2014, o 10:50
Posty: 28
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Mozilla Mozilla
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1280 x 1024 1280 x 1024
Model: TIGER I - HL, M41 Bulldog-HL, Leopard 2A5 - Carson
Witam wszystkich. Pojawił się taki problem. model HL ztz - jeździł, strzelał bączki kręcił, tańce hulanki swawola. Potem poszedł na półeczkę odpocząć. Po miesiącu przyszła znów chęć na igraszki w polu. Zapakowany nowy pakiet(naładowany) - pstryk a on patrzy na mnie i mruga, mruga....... mruga. Eh, następny pakiet pstryk i dalej mruga , mruga....... mruga. Kolejny pakiet nowe ładowanie...... mruga.
Co jest ? Gdzie trzeba go " kopnąć" aby zaskoczył ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lip 2014, o 16:55 
Offline
pułkownik

Wiek: 43

Dołączył(a): 23 paź 2013, o 08:41
Posty: 4800
Lokalizacja: u nas na BYTKOWIE! :D
Podziękował : 180 razy
Otrzymał podziękowań: 175 razy
Opera 12.17 Opera 12.17
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: VI B Königstiger
VI A Tiger-w warsztacie naprawczym
Stug III-w budowie
Opel Blitz-wóz zaopatrzenia
Opel Blitz-wóz techniczny
Sd.Kfz. 3a-wóz warsztat naprawczy
Sd.Kfz. 9 FAMO w budowie
Yoga-pies :)
a bateryjki z apki? Też naładowane?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lip 2014, o 17:20 
Offline
st. chorąży
Avatar użytkownika

Wiek: 49

Dołączył(a): 21 gru 2011, o 22:12
Posty: 1081
Lokalizacja: Mielec
Podziękował : 15 razy
Otrzymał podziękowań: 23 razy
Safari Mobile 7.0 Safari Mobile 7.0
iPad iPad
Screen Resolution: 768 x 1024 768 x 1024
Pkiet w czołgu lub "bateryjki" w aparaturze.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 lip 2014, o 08:34 
Offline
kapral

Wiek: 39

Dołączył(a): 27 kwi 2014, o 15:02
Posty: 138
Lokalizacja: Polska
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Firefox 30.0 Firefox 30.0
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1920 x 1080 1920 x 1080
Model: HL Tiger 1 w przebudowie
DeAgostini T72 w długiej budowie ☺
Ja od czasu do czasu też tak mam. U mnie pomaga dociśnięcie lub delikatne poruszanie kwarców w aparaturze.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lip 2014, o 16:03 
Offline
szeregowy

Wiek: 53

Dołączył(a): 2 sty 2014, o 10:50
Posty: 28
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Mozilla Mozilla
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1024 x 819 1024 x 819
Model: TIGER I - HL, M41 Bulldog-HL, Leopard 2A5 - Carson
I ruszałem/wyjmowałem kwarce, nowe baterie a apce, świeżo ładowane pakiety ( 4 szt ) i nic. Nie możliwe żeby nagle wszystkie pakiety padły. Już nie mam pomysłu. Chyba pozostanie odesłanie go do serwisu.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lip 2014, o 16:08 
Offline
st. chorąży
Avatar użytkownika

Wiek: 49

Dołączył(a): 21 gru 2011, o 22:12
Posty: 1081
Lokalizacja: Mielec
Podziękował : 15 razy
Otrzymał podziękowań: 23 razy
Firefox 3.5.6 Firefox 3.5.6
Unknown Unknown
A przelacznik ABC na apce i czolguasz tak samo ?

Wysłane z mojego HTC One S


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lip 2014, o 16:45 
Offline
pułkownik

Wiek: 43

Dołączył(a): 23 paź 2013, o 08:41
Posty: 4800
Lokalizacja: u nas na BYTKOWIE! :D
Podziękował : 180 razy
Otrzymał podziękowań: 175 razy
Safari Mobile 5.1 Safari Mobile 5.1
iPad iPad
Screen Resolution: 768 x 1024 768 x 1024
Model: VI B Königstiger
VI A Tiger-w warsztacie naprawczym
Stug III-w budowie
Opel Blitz-wóz zaopatrzenia
Opel Blitz-wóz techniczny
Sd.Kfz. 3a-wóz warsztat naprawczy
Sd.Kfz. 9 FAMO w budowie
Yoga-pies :)
Używasz akumulatorów do apki, ok, powinno działać z nimi, ale napięcie masz o moze nawet jeden volt niższe niz na zwykłych paluszkach. Sprawdź to dla pewności tez.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lip 2014, o 09:07 
Offline
szeregowy

Wiek: 53

Dołączył(a): 2 sty 2014, o 10:50
Posty: 28
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Mozilla Mozilla
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1280 x 1024 1280 x 1024
Model: TIGER I - HL, M41 Bulldog-HL, Leopard 2A5 - Carson
Do apki używam zwykłych paluszków. pakiety NI-MH 7,2V . W apce nie ma żadnych przełączników ABC. Są kwarce tylko - w apce 03 i w czołgu też 03.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lip 2014, o 10:30 
Online
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 33

Dołączył(a): 16 cze 2013, o 19:14
Posty: 3552
Lokalizacja: Szczyrk
Podziękował : 78 razy
Otrzymał podziękowań: 110 razy
Safari Mobile 4.0 Safari Mobile 4.0
iPhone iPhone

Model: Abrams SEP Tusk
Maus
SU-152
Jagdtiger
powinieneś mieć na spodzie czołgu przełącznik trzypozycyjny o ile dobrze pamiętam bebechy HL mojej pantery

_________________
Nasz FB: https://www.facebook.com/rctankpl/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lip 2014, o 10:39 
Offline
kapral

Wiek: 39

Dołączył(a): 27 kwi 2014, o 15:02
Posty: 138
Lokalizacja: Polska
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Firefox 30.0 Firefox 30.0
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1920 x 1080 1920 x 1080
Model: HL Tiger 1 w przebudowie
DeAgostini T72 w długiej budowie ☺
Jeśli ma kwarce, to nie ma przełącznika A-B-C.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL