Witaj Gościu, tutaj możesz się zarejestrować i uzyskać pełny dostęp na tej stronie
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce

RCTANK.PL forum modelarskie czołgi RC

Czołgi RC w skali 1/16 Tamiya, Heng Long i inne

Ogłoszenia
Wszystkiego najlepszego
KUCZY
KUCZY






Teraz jest 22 wrz 2021, o 13:15

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 paź 2020, o 16:07 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 34

Dołączył(a): 7 sty 2014, o 18:21
Posty: 3561
Lokalizacja: Piotrowice koło Zatora ;)
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 245 razy
Google Chrome 85.0.418 Google Chrome 85.0.418
Windows NT 64 bits Windows NT 64 bits
Screen Resolution: 1920 x 1080 1920 x 1080
Model: ze mnie :P
Czołgiem :england
Jako, że już nieraz słyszałem pytania odnośnie wzmacniacza dźwięku do ElModa (Robert Tanzer mi żyć nie dawał :he ) jak i innej elektroniki, to odpowiadam wbrew zawartej na stronie np ElModa informacji, że da się zastosować wzmacniacz... i to w każdej elektronice.
Jaki jest sekret? Osobne zasilenie wzmacniacza. koniec :brawa

W ramach sprostowania - elektronika ElModa, Taigena, HL, Tamiya, starsze Clarki etc nie posiada wyjścia przedwzmacniacza, a co za tym idzie nie ma możliwości podpięcia wzmacniacza pod kable głośnikowe elektroniki, bo spali się wbudowany wzmacniacz (za niska rezystencja - to samo w przypadku źle dobranego głośnika), ale... tylko w wypadku jeśli chcemy elektronikę i wzmaczniacz zasilać z tego samego źródła zasilania. Jeśli zastosujemy osobne zasilanie do wzmacniacza i elektroniki (broń boże nie wolno łączyć GND razem! O ile V+ [czerwone kable domyślenie] jeśli zmusi nas sytuacja, możemy połączyć razem, to NIE WOLNO ŁĄCZYĆ CZARNYCH!)

Pewnie się to komuś przyda (albo i nie :he ), kto chciałby, żeby jego model doprowadzał to uszkodzeń słuchu :eyes lub chce zamontować wzmacniacz w skali większej (mniejszej) niż 1:16 ;)

_________________
NASZA FORUMOWA GALERIA



Za ten post autor adikx5 otrzymał podziękowanie od Kaczor(5 paź 2020, o 17:11)
Ocena:11.11%
 
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 5 paź 2020, o 17:20 
Offline
Avatar użytkownika

Wiek: 39

Dołączył(a): 6 sie 2015, o 14:01
Posty: 2611
Lokalizacja: Ciechanów
Podziękował : 60 razy
Otrzymał podziękowań: 100 razy
Firefox 81.0 64 bits Firefox 81.0 64 bits
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1440 x 810 1440 x 810
Model: M4A3E4 Sherman, Jagdtiger, Renault FT, Ferdynand, figurki Aliantów
Po Drzonowie stwierdziłem że moje modele są stanowczo za ciche w porównaniu z pojazdami Turalyona i Amarala, mimo ustawionych na maks ustawień i porządnych głośników W Jadzi mam IBU2 tam podobno jakiś wzmacniacz można dosztukować. W Shermanie Open Panzer i tu by się przydała taka instalacja jak piszesz.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL