Witaj Gościu, tutaj możesz się zarejestrować i uzyskać pełny dostęp na tej stronie
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce

RCTANK.PL forum modelarskie czołgi RC

Czołgi RC w skali 1/16 Tamiya, Heng Long i inne

Ogłoszenia





Teraz jest 27 paź 2021, o 10:25

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 wrz 2014, o 20:17 
Offline
szeregowy

Wiek: 42

Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 06:24
Posty: 28
Lokalizacja: Dzierżoniów
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Google Chrome 37.0.206 Google Chrome 37.0.206
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: Walker Bulldog M41A3
T-34 HL i T-34 z gazety w budowie
Problem mam na starcie, kupiłem niby wersje metal,w środku zębatki w przekładni ze znalu.jedna strona przepuszcza na zębach i już jest lipa.
Pytanie moje gdzie w PL mogę kupić stalowe przekładnie do HL? mogą być takie jak stosują fabrycznie tyle że z z prawdziwej stali.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 wrz 2014, o 20:27 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 34

Dołączył(a): 7 sty 2014, o 18:21
Posty: 3575
Lokalizacja: Piotrowice koło Zatora ;)
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 250 razy
Firefox 31.0 Firefox 31.0
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1280 x 1024 1280 x 1024
Model: ze mnie :P
http://www.karambol.pl/product-pol-5574 ... -1-16.html
Zapytać, pan Artur na pewno pomoże :)
do M41 są przekładnie z długimi półosiami.
BTW- pewnie wszyscy będą doradzać przekładnie z rctank.de (4:1)
Jednak M41 ma małe koła napędowe co przekłada się większy moment obrotowy na gąsienicach, więc wystarczą te przekładnie od HL - nawet jak dla mnie model jest za wolny "w skali", a co dopiero przy przekładniach 4:1 (M41 osiągał do 72km/h). Reasumując mocy wystarcza na obrót w dość wysokiej trawie (jak dla czołgu).

_________________
NASZA FORUMOWA GALERIA


Ostatnio edytowano 9 wrz 2014, o 20:32 przez adikx5, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 wrz 2014, o 20:31 
Offline
st. chorąży sztabowy
Avatar użytkownika

Wiek: 42

Dołączył(a): 28 lip 2014, o 22:41
Posty: 1157
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 22 razy
Otrzymał podziękowań: 33 razy
Firefox 32.0 Firefox 32.0
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1920 x 1080 1920 x 1080
Model: Panzer IV H, Stug III B, Kubuś, Marder III, Jagdpanther
Prawdopodobnie kupiłeś te cynkowe "metalowe" srebrnego koloru. Nie wiem jaki masz czołg, ale większość części zamiennych, w tym stalowe (czarne) zębatki znajdziesz w tych sklepach:

http://rcsport.pl/89-czesci-do-czolgow
http://www.toys.warez.pl/czesci-uniwersalne-c-4_112_143.html?page=2

Ten drugi to dystrybutor HengLong na Polskę więc wszystko mają. Rcsport sprzedaje też te same części właściwie w tych samych cenach. Tu brałem i mogę polecić za kontakt i szybkość wysyłki.

_________________
Profil G+ https://plus.google.com/u/0/101254460641392853830


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 wrz 2014, o 21:06 
Offline
szeregowy

Wiek: 42

Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 06:24
Posty: 28
Lokalizacja: Dzierżoniów
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Google Chrome 37.0.206 Google Chrome 37.0.206
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: Walker Bulldog M41A3
T-34 HL i T-34 z gazety w budowie
dzięki panowie, tak to cynkówki więc już są od nowości zepsute :) Czołg to Walker Bulldog M41A3


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lut 2015, o 21:04 
Offline
szeregowy
Avatar użytkownika

Wiek: 29

Dołączył(a): 2 lut 2015, o 17:42
Posty: 11
Lokalizacja: Jarocin
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Google Chrome 40.0.221 Google Chrome 40.0.221
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: Leopard P2A6
podepnę się pod temat aby nie zakładać nowego. prawa przekładnia ma "szybsze" obroty od lewej przez co też mój leopard kręci samoczynnie w lewą stronę, czy to oznaka wymiany na nowe? jak tak to jakie zakładać?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lut 2015, o 21:06 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 41

Dołączył(a): 30 lip 2012, o 09:16
Posty: 4251
Lokalizacja: Katowice
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Google Chrome 40.0.221 Google Chrome 40.0.221
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1920 x 1080 1920 x 1080
Model: Leopard 2A5
T-34
Tiger I
"Can you imagine what I would do if I could do all I can?"
Witamy. Nie masz przypadkiem trymera na aparaturze ustawionego?

_________________
Fotki z Saumur - viewtopic.php?f=78&t=1565


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lut 2015, o 21:26 
Offline
pułkownik

Wiek: 43

Dołączył(a): 23 paź 2013, o 08:41
Posty: 4800
Lokalizacja: u nas na BYTKOWIE! :D
Podziękował : 180 razy
Otrzymał podziękowań: 175 razy
Google Chrome 40.0.221 Google Chrome 40.0.221
Windows NT 64 bits Windows NT 64 bits
Screen Resolution: 1600 x 900 1600 x 900
Model: VI B Königstiger
VI A Tiger-w warsztacie naprawczym
Stug III-w budowie
Opel Blitz-wóz zaopatrzenia
Opel Blitz-wóz techniczny
Sd.Kfz. 3a-wóz warsztat naprawczy
Sd.Kfz. 9 FAMO w budowie
Yoga-pies :)
I czy wiesz jaką aparaturę masz do sterowanie Leoparda, 2,4Ghz?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lut 2015, o 06:52 
Offline
szeregowy
Avatar użytkownika

Wiek: 29

Dołączył(a): 2 lut 2015, o 17:42
Posty: 11
Lokalizacja: Jarocin
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Google Chrome Mobile 40.0.221 Google Chrome Mobile 40.0.221
Android Android
Screen Resolution: 360 x 640 360 x 640
Model: Leopard P2A6
Aparatura 2.4 GHz. Trymera raczej nie posiada. Aparatura do sterowania taki jak w tym zestawie http://rcsport.pl/czolgi/10613-czolg-rc ... camo-.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lut 2015, o 07:14 
Offline
generał brygady
Avatar użytkownika

Wiek: 44

Dołączył(a): 18 maja 2013, o 14:25
Posty: 6344
Lokalizacja: Świdnica
Podziękował : 219 razy
Otrzymał podziękowań: 268 razy
Firefox 35.0 Firefox 35.0
Windows XP Windows XP
Screen Resolution: 1280 x 1024 1280 x 1024
Model: Ukończony Firefly "Żądło"
W budowie PL-01 Concept
Może po prostu tak być że jedna przekładnia chodzi nieco inaczej jak druga, znana chińska przypadłość :he
Spróbuj przylutować do tej szybszej jakiś rezystor (rezystory) aby zmniejszyć na na niej moc.
A jak chcesz iść dalej to wymień całą elektronikę, apkę i silniki, przekładnie od biedy możesz zostawić. Niestety w stoku te zestawy nie są najlepsze, ale taka cena. Zresztą jak za tą cenę to jest świetne :ok

_________________
Per aspera ad astra !


http://www.ipmspolska.org.pl/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lut 2015, o 08:15 
Offline
pułkownik

Wiek: 43

Dołączył(a): 23 paź 2013, o 08:41
Posty: 4800
Lokalizacja: u nas na BYTKOWIE! :D
Podziękował : 180 razy
Otrzymał podziękowań: 175 razy
Safari Mobile 5.1 Safari Mobile 5.1
iPad iPad
Screen Resolution: 768 x 1024 768 x 1024
Model: VI B Königstiger
VI A Tiger-w warsztacie naprawczym
Stug III-w budowie
Opel Blitz-wóz zaopatrzenia
Opel Blitz-wóz techniczny
Sd.Kfz. 3a-wóz warsztat naprawczy
Sd.Kfz. 9 FAMO w budowie
Yoga-pies :)
robsoniasty napisał(a):
Aparatura 2.4 GHz. Trymera raczej nie posiada. Aparatura do sterowania taki jak w tym zestawie http://rcsport.pl/czolgi/10613-czolg-rc ... camo-.html


Paradoksalnie widze trymery na apce, ale rozumiem ze to tylko pozostałości na obudowie?
Moze wklej film, zobaczymy skale zjawiska i ocenimy stopień nieprawidłowości.

Ps. Mój tiger II na elmodzie i z rc hitec oraz z przekładniami 1:4, gdy jest w warsztacie a kety wiszą swobodnie, rowniez rusza zawsze wpierw prawa, potem lewa. Jednak normalnie w kazdym przemarszu rusza na wprost, idealnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL