Witaj Gościu, tutaj możesz się zarejestrować i uzyskać pełny dostęp na tej stronie
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce

RCTANK.PL forum modelarskie czołgi RC

Czołgi RC w skali 1/16 Tamiya, Heng Long i inne

Ogłoszenia
Wszystkiego najlepszego
Andrzej1105
Andrzej1105
Michal
Michal






Teraz jest 11 maja 2021, o 04:18

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 lut 2015, o 17:49 
Offline
st. szeregowy

Wiek: 62

Dołączył(a): 12 lut 2015, o 12:44
Posty: 54
Lokalizacja: POLSKAŁÓDŹ
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Google Chrome 40.0.221 Google Chrome 40.0.221
Windows XP Windows XP
Screen Resolution: 1280 x 800 1280 x 800
Proszę o rady
kupiłem tygrysa HL z aparaturą 27mhz :a chcę przjść na 2,4
kociak ma już na grzbiecie nadajnik AV 5,8
PRZY FABRYCZNEJ APARATURZE TRUDNO O ZABAWĘ FPV
Totalna wtopa pan w sklepie twierdził że to nie problem a ja stary głupi uwieżyłem. dwa dni na tym forum otworzyły mi oczy. co by nie utonąć co radzicie
mam nadajniki TURNIGY 9X I 9XR z modułami FRsky i kilka odbiorników dalekiego zasięgu z telemetrią
proszę o rozwiązania budżetowe, na kieszeń polaka bez wodotrysków coś w rodzaju adaptera RC2HL.
dostępne w Polsce
Może komuś z forum zalega w szufladzie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2015, o 18:11 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 41

Dołączył(a): 30 lip 2012, o 09:16
Posty: 4232
Lokalizacja: Katowice
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Google Chrome 40.0.221 Google Chrome 40.0.221
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1920 x 1080 1920 x 1080
Model: Leopard 2A5
T-34
Tiger I
"Can you imagine what I would do if I could do all I can?"
Oj, nie przypominam sobie by ktoś "u nas" rozwiązał taki problem przejściówką, bez wymiany elektroniki.
O przejściówkach czytałem, słyszałem... ale czy one są w ogóle gdzieś dostępne?

_________________
Fotki z Saumur - viewtopic.php?f=78&t=1565


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2015, o 18:18 
Offline
st. szeregowy

Wiek: 62

Dołączył(a): 12 lut 2015, o 12:44
Posty: 54
Lokalizacja: POLSKAŁÓDŹ
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Google Chrome 40.0.221 Google Chrome 40.0.221
Windows XP Windows XP
Screen Resolution: 1280 x 800 1280 x 800
może nazwijmy to adapterem
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2015, o 18:26 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 41

Dołączył(a): 30 lip 2012, o 09:16
Posty: 4232
Lokalizacja: Katowice
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Google Chrome 40.0.221 Google Chrome 40.0.221
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1920 x 1080 1920 x 1080
Model: Leopard 2A5
T-34
Tiger I
"Can you imagine what I would do if I could do all I can?"
Ok, doczytałem jak to działa - przejściówka to mocne uproszczenie, adapter brzmi lepiej.
Kto to sprzedaje?

_________________
Fotki z Saumur - viewtopic.php?f=78&t=1565


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2015, o 18:41 
Offline
st. szeregowy

Wiek: 62

Dołączył(a): 12 lut 2015, o 12:44
Posty: 54
Lokalizacja: POLSKAŁÓDŹ
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Google Chrome 40.0.221 Google Chrome 40.0.221
Windows XP Windows XP
Screen Resolution: 1280 x 800 1280 x 800
kangóry i angole
http://translate.google.pl/translate?hl ... rev=search

http://translate.google.pl/translate?hl ... rev=search


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2015, o 19:08 
Offline
st. chorąży sztabowy
Avatar użytkownika

Wiek: 42

Dołączył(a): 28 lip 2014, o 22:41
Posty: 1157
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 22 razy
Otrzymał podziękowań: 33 razy
Firefox 35.0 Firefox 35.0
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1920 x 1080 1920 x 1080
Model: Panzer IV H, Stug III B, Kubuś, Marder III, Jagdpanther
Jak rozumiem masz standardową płytę RX18. Do tego możesz dokupić ten adapter:

http://www.rctank.de/24-GHz-Transmitter-Board-for-the-HL-RX-18-Board

Nie wgłębiałem się zbytnio bo w tę stronę w ogóle nie szedłem, u mnie poszło w wymianę elektroniki.
W Polsce możesz zapomnieć, tu prócz standardów nikt nie sprzedaje upgrad'ów. Tylko zagraniczne sklepy. Jak chcesz się upewnić to pisz do tego sklepu bo zawsze Dominik pomoże, a sklep sprawdzony.

_________________
Profil G+ https://plus.google.com/u/0/101254460641392853830


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2015, o 19:16 
Offline
chorąży
Avatar użytkownika

Wiek: 49

Dołączył(a): 8 sty 2012, o 20:20
Posty: 827
Lokalizacja: GDAŃSK
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 28 razy
Firefox 35.0 Firefox 35.0
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1525 x 858 1525 x 858
Model: cokolwiek z IIWŚ, byle niemieckie
wywal tą płytę w pip i kup clarka dostroisz do swojej apki i z głowy. Operacja będzie kosztowała 4stówy ale uwierz mi warto ;)
takiego:
http://www.ebay.de/itm/Clark-TK22-Fahrt ... 3aa11c2553
tylko nie leoparda tylko tygrysa

_________________
Sturmführer
Herr Engelbert von Smallhausen


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL