Witaj Gościu, tutaj możesz się zarejestrować i uzyskać pełny dostęp na tej stronie
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce

RCTANK.PL forum modelarskie czołgi RC

Czołgi RC w skali 1/16 Tamiya, Heng Long i inne

Ogłoszenia
Wszystkiego najlepszego
Andrzej1105
Andrzej1105
Michal
Michal






Teraz jest 11 maja 2021, o 21:20

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 kwi 2015, o 13:15 
Offline
Avatar użytkownika

Wiek: 37

Dołączył(a): 25 lut 2013, o 12:22
Posty: 2877
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 61 razy
Otrzymał podziękowań: 130 razy
Firefox 37.0 Firefox 37.0
Windows 7 (Seven) Windows 7 (Seven)
Screen Resolution: 1440 x 900 1440 x 900
Model: Tiger I 1331
King Tiger 222
M1A2 Abrams SEP
Cześć!

Próbuję uruchomić ww. aparaturę i zgrać ją z elmodem. Problem mam w podporządkowaniu kanału 5-go pod trój-pozycyjny switch:
ten po lewej:

Obrazek

Ktoś, coś?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 kwi 2015, o 13:29 
Offline
pułkownik

Wiek: 42

Dołączył(a): 23 paź 2013, o 08:41
Posty: 4800
Lokalizacja: u nas na BYTKOWIE! :D
Podziękował : 180 razy
Otrzymał podziękowań: 175 razy
Safari Mobile 5.1 Safari Mobile 5.1
iPad iPad
Screen Resolution: 768 x 1024 768 x 1024
Model: VI B Königstiger
VI A Tiger-w warsztacie naprawczym
Stug III-w budowie
Opel Blitz-wóz zaopatrzenia
Opel Blitz-wóz techniczny
Sd.Kfz. 3a-wóz warsztat naprawczy
Sd.Kfz. 9 FAMO w budowie
Yoga-pies :)
madeira napisał(a):
Ktoś, coś?

Ale o so choci?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 kwi 2015, o 13:45 
Offline
Avatar użytkownika

Wiek: 37

Dołączył(a): 25 lut 2013, o 12:22
Posty: 2877
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 61 razy
Otrzymał podziękowań: 130 razy
Firefox 37.0 Firefox 37.0
Windows 7 (Seven) Windows 7 (Seven)
Screen Resolution: 1440 x 900 1440 x 900
Model: Tiger I 1331
King Tiger 222
M1A2 Abrams SEP
madeira napisał(a):
Ktoś, coś?


...podpowie gdzie szukać, co ustawić?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 kwi 2015, o 15:12 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 41

Dołączył(a): 30 lip 2012, o 09:16
Posty: 4232
Lokalizacja: Katowice
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Mozilla Mozilla
Windows 7 (Seven) Windows 7 (Seven)
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: Leopard 2A5
T-34
Tiger I
"Can you imagine what I would do if I could do all I can?"
Ja na tym padłem i zamiast rozgryzania niuansów orginalnego softu rozgryzłem jak się ją flashuje...

_________________
Fotki z Saumur - viewtopic.php?f=78&t=1565


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 kwi 2015, o 15:40 
Offline
pułkownik

Wiek: 42

Dołączył(a): 23 paź 2013, o 08:41
Posty: 4800
Lokalizacja: u nas na BYTKOWIE! :D
Podziękował : 180 razy
Otrzymał podziękowań: 175 razy
Opera 12.17 Opera 12.17
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: VI B Königstiger
VI A Tiger-w warsztacie naprawczym
Stug III-w budowie
Opel Blitz-wóz zaopatrzenia
Opel Blitz-wóz techniczny
Sd.Kfz. 3a-wóz warsztat naprawczy
Sd.Kfz. 9 FAMO w budowie
Yoga-pies :)
vanhasen napisał(a):
Ja na tym padłem i zamiast rozgryzania niuansów orginalnego softu rozgryzłem jak się ją flashuje...

madeira napisał(a):
madeira napisał(a):
Ktoś, coś?


...podpowie gdzie szukać, co ustawić?


rozumiem że najprzód wszyscy tu musimy zgadnąć na czym polega problem, a potem go rozwiązać tak?
A H AAAAAA....

:pisanie
:zły
:pala


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 kwi 2015, o 18:45 
Offline
plutonowy
Avatar użytkownika

Wiek: 36

Dołączył(a): 3 sty 2015, o 00:44
Posty: 287
Lokalizacja: Ostrów Wlkp
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Safari 8.0.4 Safari 8.0.4
Mac OS X Mac OS X
Screen Resolution: 1280 x 800 1280 x 800
Model: Oshkosh HEMTT M983, Star Ż28, HL Tiger I
Używam tej apki we wszystkich swoich modelach, i wcale się Tobie Madeira nie dziwię, że nie możesz tego rozgryźć. Na orginalnym sofcie ta aparatura w kwestii interfejsu użytkownika to największy niewypał jaki można sobie wyobrazić. Polecam Ci soft ER9x. Koszt jego wgrania razem z modułem usb i kablem wyniesie Cię nie więcej niż 30 zł + ze 2h z wgrywaniem i lutowaniem kabla w apce. A aparaturka jest po tym zabiegu przyjemna w użytkowaniu.

_________________
Mój kanał YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCxihai ... 3V1vrrnGMQ


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 kwi 2015, o 22:05 
Offline
st. chorąży sztabowy
Avatar użytkownika

Wiek: 42

Dołączył(a): 28 lip 2014, o 22:41
Posty: 1157
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 22 razy
Otrzymał podziękowań: 33 razy
Firefox 37.0 Firefox 37.0
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1920 x 1080 1920 x 1080
Model: Panzer IV H, Stug III B, Kubuś, Marder III, Jagdpanther
Madeira a używasz w ogóle oryginalnego softu czy jakiegoś innego? Ja mam tą apkę i w miarę ją kumam, ale musisz napisać co chcesz na tym przełączniku chcesz mieć.

_________________
Profil G+ https://plus.google.com/u/0/101254460641392853830


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 kwi 2015, o 22:06 
Offline
porucznik
Avatar użytkownika

Wiek: 46

Dołączył(a): 3 cze 2013, o 11:10
Posty: 1798
Lokalizacja: Bytom
Podziękował : 129 razy
Otrzymał podziękowań: 37 razy
Firefox 37.0 Firefox 37.0
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1920 x 1080 1920 x 1080
Model: Tiger I wczesna wersja
To co ci pisałem na maila, to jest w 9xr, bo taką mam.Ustawione na apce jak na zdjęciu.
Pawłoosw pewnie ma rację.
Tyle ,że ja tego flashowania nie ogarniam jakoś :scratch
Ale może koledzy z foruma Ci pomogą...
Z tego co się orientuję to Marcinowi chodzi o zastartowanie elmoda z przełącznika 3-pozycyjnego.


Załączniki:

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 kwi 2015, o 06:18 
Offline
Avatar użytkownika

Wiek: 37

Dołączył(a): 25 lut 2013, o 12:22
Posty: 2877
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 61 razy
Otrzymał podziękowań: 130 razy
Firefox 37.0 Firefox 37.0
Windows XP Windows XP
Screen Resolution: 1280 x 1024 1280 x 1024
Model: Tiger I 1331
King Tiger 222
M1A2 Abrams SEP
Tak, dokładnie -chodzi o to by na tym przełączniku mieć pod 1-ka odpalenie silnika, a pod 2-ka zapalanie świateł.
SirWolk mam póki co oryginalny soft.
Paweł sam podmieniałeś sobie soft?
Tanker nie dotarłem do takiego ekranu u siebie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 kwi 2015, o 07:23 
Offline
pułkownik

Wiek: 42

Dołączył(a): 23 paź 2013, o 08:41
Posty: 4800
Lokalizacja: u nas na BYTKOWIE! :D
Podziękował : 180 razy
Otrzymał podziękowań: 175 razy
Safari Mobile 5.1 Safari Mobile 5.1
iPad iPad
Screen Resolution: 768 x 1024 768 x 1024
Model: VI B Königstiger
VI A Tiger-w warsztacie naprawczym
Stug III-w budowie
Opel Blitz-wóz zaopatrzenia
Opel Blitz-wóz techniczny
Sd.Kfz. 3a-wóz warsztat naprawczy
Sd.Kfz. 9 FAMO w budowie
Yoga-pies :)
madeira napisał(a):
Tanker nie dotarłem do takiego ekranu u siebie.


I to jest jakgdyby postęp :D
:ok


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL