Witaj Gościu, tutaj możesz się zarejestrować i uzyskać pełny dostęp na tej stronie
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce

RCTANK.PL forum modelarskie czołgi RC

Czołgi RC w skali 1/16 Tamiya, Heng Long i inne

Ogłoszenia





Teraz jest 12 maja 2021, o 19:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Clark TK-24
PostNapisane: 14 gru 2015, o 07:24 
Offline
Avatar użytkownika

Wiek: 37

Dołączył(a): 25 lut 2013, o 12:22
Posty: 2877
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 61 razy
Otrzymał podziękowań: 130 razy
Google Chrome 47.0.252 Google Chrome 47.0.252
Windows XP Windows XP
Screen Resolution: 1280 x 1024 1280 x 1024
Model: Tiger I 1331
King Tiger 222
M1A2 Abrams SEP
Tylko, że to skala 1:35. :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Clark TK-24
PostNapisane: 14 gru 2015, o 08:02 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 33

Dołączył(a): 16 cze 2013, o 19:14
Posty: 3493
Lokalizacja: Szczyrk
Podziękował : 71 razy
Otrzymał podziękowań: 107 razy
Google Chrome Mobile 47.0.252 Google Chrome Mobile 47.0.252
Android Android
Screen Resolution: 360 x 640 360 x 640
Model: Abrams SEP Tusk
Maus
SU-152
Jagdtiger
A czy ma to znaczenie? Chodzi o pokazanie podstawowych funkcji i dźwięku. Docelowo płytka jest przeznaczona do 1/16.

_________________
Nasz FB: https://www.facebook.com/rctankpl/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sty 2016, o 12:46 
Offline
szeregowy
Avatar użytkownika

Wiek: 41

Dołączył(a): 24 cze 2015, o 16:59
Posty: 18
Lokalizacja: Sępólno Krajeńskie
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Google Chrome 47.0.252 Google Chrome 47.0.252
Windows 7 (Seven) Windows 7 (Seven)
Screen Resolution: 1680 x 1050 1680 x 1050
Witam-zostałem posiadaczem Torro T 34 1:16- problem z wieżą-nie obraca się-podobnie wystrzał-brak dźwięku-jest tylko sygnał mechanizmu i dioda świeci się na czerwono. Sprawdzałem w środku-kabelki do których jest dostęp ok- jednak we wieży jest taki mix przewodów itd., który mnie przerasta.Pozostałe funkcje ok-reaguje na strzał z Tygrysa Torro. Jednak wywołać reakcji na Tygrysie nie daje rady. Ktoś z Was miał do czynienia z tym modelem? Byłby w stanie to naprawić?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sty 2016, o 13:28 
Offline
st. chorąży sztabowy
Avatar użytkownika

Wiek: 42

Dołączył(a): 28 lip 2014, o 22:41
Posty: 1157
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 22 razy
Otrzymał podziękowań: 33 razy
Firefox 43.0 Firefox 43.0
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1600 x 900 1600 x 900
Model: Panzer IV H, Stug III B, Kubuś, Marder III, Jagdpanther
A światła świecą?

_________________
Profil G+ https://plus.google.com/u/0/101254460641392853830


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sty 2016, o 14:03 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 33

Dołączył(a): 7 sty 2014, o 18:21
Posty: 3493
Lokalizacja: Piotrowice koło Zatora ;)
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 237 razy
Firefox 43.0 Firefox 43.0
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1280 x 1024 1280 x 1024
Model: ze mnie :P
SirWolk napisał(a):
A światła świecą?

Najprawdopodobniej z najszerszą wtyczką jest problem.

_________________
NASZA FORUMOWA GALERIA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sty 2016, o 15:00 
Offline
szeregowy
Avatar użytkownika

Wiek: 41

Dołączył(a): 24 cze 2015, o 16:59
Posty: 18
Lokalizacja: Sępólno Krajeńskie
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Google Chrome 47.0.252 Google Chrome 47.0.252
Windows 7 (Seven) Windows 7 (Seven)
Screen Resolution: 1680 x 1050 1680 x 1050
Jeździ, świeci -tylko wieża-brak ruchu i dźwięku- oraz strzał-brak dźwięku i odrzutu. O dziwo jak włączam czołg-to jest strzał i odrzut- czyli prawidłowo-bo w tym Tygrysie Torro też tak jest.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sty 2016, o 15:04 
Offline
szeregowy
Avatar użytkownika

Wiek: 41

Dołączył(a): 24 cze 2015, o 16:59
Posty: 18
Lokalizacja: Sępólno Krajeńskie
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Google Chrome 47.0.252 Google Chrome 47.0.252
Windows 7 (Seven) Windows 7 (Seven)
Screen Resolution: 1680 x 1050 1680 x 1050
Adix5- też lubię Preda,heh. Najszersza wtyczka-co to i gdzie to? Sorry, beton jestem w tej kwestii-taka czołgowa blondi ze mnie jeśli chodzi o elektronikę. W kamuflaże to się lubię bawić ale w kabelkach czołgowych słabo-to już wolę w gitarach pogrzebać-tam mn. wiem o co chodzi i jest łatwiejszy dostęp.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sty 2016, o 15:15 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 33

Dołączył(a): 7 sty 2014, o 18:21
Posty: 3493
Lokalizacja: Piotrowice koło Zatora ;)
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 237 razy
Firefox 43.0 Firefox 43.0
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1280 x 1024 1280 x 1024
Model: ze mnie :P
Narsil79 napisał(a):
Adix5- też lubię Preda,heh. Najszersza wtyczka-co to i gdzie to? Sorry, beton jestem w tej kwestii-taka czołgowa blondi ze mnie jeśli chodzi o elektronikę. W kamuflaże to się lubię bawić ale w kabelkach czołgowych słabo-to już wolę w gitarach pogrzebać-tam mn. wiem o co chodzi i jest łatwiejszy dostęp.

porównaj wizualnie wszystkie wtyczki, które są wpięte do płytki sterującej i zobaczysz, która jest najszersza. Spróbuj ja wyciągnąć i wpiąć z powrotem zarówno w płytce sterującej jak i w górnej częci kadłuba. Jeśli nie pomoże to będziemy szukać dalej ;)
Narsil79 napisał(a):
tylko wieża-brak ruchu i dźwięku- oraz strzał-brak dźwięku i odrzutu.

Tym mnie trochę zmartwiłeś, bo o ile najszersza wtyczka odpowiada za obrót wieży, to nawet jak ją się wypnie to dźwięk obrotu jak i "efekt" odrzutu przy strzale powinien być, bo głośnik jest wpięty bezpośrednio w płytkę. Być może płytka sterująca uszkodzona
Model nowy? Z rctank.de? Jeśli tak, to pisz do Dominika (Dominique Slembrouck) - na 100% rozwiąże problem wysyłając nową płytkę ;)
Szkoda,ze nie mieszkasz bliżej - sprawdzilibyśmy na moich płytkach.
Co do avatara, to raczej gdzie zobaczysz ta "buźkę" i nick adikx5, to najprawdopodobniej moje konto - na wszystkich forach i portalach mam ten sam ;)

_________________
NASZA FORUMOWA GALERIA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sty 2016, o 15:25 
Offline
szeregowy
Avatar użytkownika

Wiek: 41

Dołączył(a): 24 cze 2015, o 16:59
Posty: 18
Lokalizacja: Sępólno Krajeńskie
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Google Chrome 47.0.252 Google Chrome 47.0.252
Windows 7 (Seven) Windows 7 (Seven)
Screen Resolution: 1680 x 1050 1680 x 1050
Dzięki-popróbuję jeszcze-zobaczymy. Kupowałem używkę-ale mam kontakt ze sprzedawcą-u niego niby działało-i mogę odesłać -także gość w miarę ok-starszy gość,modelarz i w dodatku Niemiec. Może coś w trakcie wysyłki. Tak czy inaczej wolałbym to naprawić-bo czołg fajny-mimo,że ma brak proporcjonalnego sterowania co jest jego największym minusem-to jako model i partner do bitwy z Tygrysem jest git.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 sty 2016, o 15:26 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 33

Dołączył(a): 7 sty 2014, o 18:21
Posty: 3493
Lokalizacja: Piotrowice koło Zatora ;)
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 237 razy
Firefox 43.0 Firefox 43.0
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1280 x 1024 1280 x 1024
Model: ze mnie :P
Jak to nie ma proporcjonalnego sterowania?
Podeślij zdjęcie płytki sterującej...

_________________
NASZA FORUMOWA GALERIA


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL