Witaj Gościu, tutaj możesz się zarejestrować i uzyskać pełny dostęp na tej stronie
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce

RCTANK.PL forum modelarskie czołgi RC

Czołgi RC w skali 1/16 Tamiya, Heng Long i inne

Ogłoszenia
Wszystkiego najlepszego
Andrzej1105
Andrzej1105
Michal
Michal






Teraz jest 11 maja 2021, o 06:16

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 lip 2016, o 10:56 
Offline
st. kapral
Avatar użytkownika

Wiek: 38

Dołączył(a): 23 lut 2014, o 19:12
Posty: 209
Lokalizacja: zabrze
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Google Chrome 51.0.270 Google Chrome 51.0.270
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: Tiger I
siema panowie mam takie pytanie może ktos cos doradzi. Mam taki komplet... aparatura eskay+płytka tk22 niby działa dzwieki są, ale silniczki nie reagują na jazde nie wiem jak pozostałe funkcje gdyz mam podączony tylko naped.


Załączniki:

100_8022.JPG
100_8022.JPG [ 238.85 KiB | Przeglądane 2051 razy ]

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lip 2016, o 13:34 
Offline
kapral
Avatar użytkownika

Wiek: 53

Dołączył(a): 2 maja 2016, o 21:49
Posty: 91
Lokalizacja: WaWa
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Google Chrome 51.0.270 Google Chrome 51.0.270
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1680 x 1050 1680 x 1050
Jeśli NIC nie działa, tzn. nie widać żadnego sygnału wychodzącego na silniki z modułu, to sprawdziłbym w pierwszej kolejności czy odbiornik jest zbindowany lub czy nie jest uszkodzony. Podłącz go gdzie indziej a najlepiej sprawdź na samych serwach i oddzielnym zasilaniu odbiornika. Btw. rozumiem, że podpiąłeś właściwie baterie do płytki bo nie widać :oops: Oczywiście sprawdź przewody łączące moduł z silnikami i same silniki.
Lektura obowiązkowa: http://www.clark-model.com/eng/index_e.html (TK22 tutorial)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lip 2016, o 13:45 
Offline
st. kapral
Avatar użytkownika

Wiek: 38

Dołączył(a): 23 lut 2014, o 19:12
Posty: 209
Lokalizacja: zabrze
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Google Chrome 51.0.270 Google Chrome 51.0.270
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: Tiger I
działają dzwieki ale zero pracy mechanizmu


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lip 2016, o 14:22 
Offline
st. kapral
Avatar użytkownika

Wiek: 38

Dołączył(a): 23 lut 2014, o 19:12
Posty: 209
Lokalizacja: zabrze
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Google Chrome 51.0.270 Google Chrome 51.0.270
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: Tiger I
ogólnie jest tak że mechanizmy wiezy lufy nie reagują tak samo jak silniczki napędu, swiatło swieci bez przerwy jedynie mg dobrze działa. a dzwięk jazdy powstaje przy ruszeniu lewą jak i prawą gałką.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 lip 2016, o 22:12 
Offline
kapral
Avatar użytkownika

Wiek: 53

Dołączył(a): 2 maja 2016, o 21:49
Posty: 91
Lokalizacja: WaWa
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Safari Mobile 9.0 Safari Mobile 9.0
iPad iPad
Screen Resolution: 768 x 1024 768 x 1024
Wygląda słabo :-( pisz do Clarka'a, a jeśli jesteś z Wawy spróbuj tutaj http://www.rcmodelserwis.pl mój padnięty moduł został przetestowany i naprawiony.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL