Witaj Gościu, tutaj możesz się zarejestrować i uzyskać pełny dostęp na tej stronie
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce

RCTANK.PL forum modelarskie czołgi RC

Czołgi RC w skali 1/16 Tamiya, Heng Long i inne

Ogłoszenia





Teraz jest 23 paź 2021, o 08:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 lut 2018, o 18:08 
Offline
st. kapral
Avatar użytkownika

Wiek: 38

Dołączył(a): 23 lut 2014, o 19:12
Posty: 209
Lokalizacja: zabrze
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Google Chrome 63.0.323 Google Chrome 63.0.323
Windows NT Windows NT
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: Tiger I
witam. taki problem mam... dzwięk działał i teraz nie działa. Wiem ze kabelki przy potencjometrze były luźne (tzn luty pusciły) i pewnie sie postykały, moze ktoś wie czy przez to mogło coś sie spalić, albo co sie mogło stac.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2018, o 18:52 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 33

Dołączył(a): 16 cze 2013, o 19:14
Posty: 3552
Lokalizacja: Szczyrk
Podziękował : 78 razy
Otrzymał podziękowań: 110 razy
Google Chrome Mobile 64.0.328 Google Chrome Mobile 64.0.328
Android Android
Screen Resolution: 360 x 640 360 x 640
Model: Abrams SEP Tusk
Maus
SU-152
Jagdtiger
Podłączyłeś inny potencjometr żeby sprawdzić?

_________________
Nasz FB: https://www.facebook.com/rctankpl/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2018, o 19:06 
Offline
st. kapral
Avatar użytkownika

Wiek: 38

Dołączył(a): 23 lut 2014, o 19:12
Posty: 209
Lokalizacja: zabrze
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Google Chrome 63.0.323 Google Chrome 63.0.323
Windows NT Windows NT
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: Tiger I
nie bo nie mam, ale bez potencjometru nie powinno być jakiegoś szumu w głośnikach czy cokolwiek na TX18 przy podłaczonych samych głośniczkach coś tam lekko słychać. a przy zwarciu kabelków od potencjometru czerwonego i czarnego jest głos,ale na maxa. A na clarku cisza.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2018, o 19:19 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 33

Dołączył(a): 16 cze 2013, o 19:14
Posty: 3552
Lokalizacja: Szczyrk
Podziękował : 78 razy
Otrzymał podziękowań: 110 razy
Google Chrome Mobile 64.0.328 Google Chrome Mobile 64.0.328
Android Android
Screen Resolution: 360 x 640 360 x 640
Model: Abrams SEP Tusk
Maus
SU-152
Jagdtiger
Mi w clarku dźwięk nie działa bez potencjometru

_________________
Nasz FB: https://www.facebook.com/rctankpl/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2018, o 19:29 
Offline
st. kapral
Avatar użytkownika

Wiek: 38

Dołączył(a): 23 lut 2014, o 19:12
Posty: 209
Lokalizacja: zabrze
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Google Chrome 63.0.323 Google Chrome 63.0.323
Windows NT Windows NT
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: Tiger I
ale totalnie nic nie słychac żadnego szumu? ani przy włączaniu?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2018, o 19:37 
Offline
kapitan
Avatar użytkownika

Wiek: 38

Dołączył(a): 9 maja 2017, o 20:57
Posty: 2012
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Podziękował : 14 razy
Otrzymał podziękowań: 59 razy
Google Chrome 38.0.212 Google Chrome 38.0.212
Android Android
Screen Resolution: 360 x 640 360 x 640
Model: ##########
King Tiger-Taigen
Sturmtiger-Taigen
Bergepanther-Taigen
Kubelwagen-Tamiya
Howitzer 15 cm-Merit
Nebelwerfer-MaxXxi :)
Oddział kilkunastu szwabów
Hmm ale przy zwarciu kabli głośność powinna być na max. Przynajmniej u mnie w beierze tak jest


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2018, o 19:43 
Offline
generał brygady
Avatar użytkownika

Wiek: 44

Dołączył(a): 18 maja 2013, o 14:25
Posty: 6343
Lokalizacja: Świdnica
Podziękował : 218 razy
Otrzymał podziękowań: 268 razy
Firefox 58.0 64 bits Firefox 58.0 64 bits
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1280 x 1024 1280 x 1024
Model: Ukończony Firefly "Żądło"
W budowie PL-01 Concept
Potencjometr to rezystor nastawny, przypadkowe zwarcie jego nóżek nie spowoduje uszkodzeń elektroniki.

_________________
Per aspera ad astra !


http://www.ipmspolska.org.pl/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2018, o 20:12 
Offline
st. kapral
Avatar użytkownika

Wiek: 38

Dołączył(a): 23 lut 2014, o 19:12
Posty: 209
Lokalizacja: zabrze
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Google Chrome 63.0.323 Google Chrome 63.0.323
Windows NT Windows NT
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: Tiger I
płyttka HL tak działa ze przy zwarciu jest na maxa. musze skoczyc do Mirka po te potencjometry bo i tak potrzebuje 2 i jeszcze jakies czesci. ale nie sadze zeby to była tego wina :nea


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2018, o 20:17 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 33

Dołączył(a): 16 cze 2013, o 19:14
Posty: 3552
Lokalizacja: Szczyrk
Podziękował : 78 razy
Otrzymał podziękowań: 110 razy
Google Chrome Mobile 64.0.328 Google Chrome Mobile 64.0.328
Android Android
Screen Resolution: 360 x 640 360 x 640
Model: Abrams SEP Tusk
Maus
SU-152
Jagdtiger
W elektronicznym sobie kup potencjometr 10k :ok szkoda kasy na tego z HL

_________________
Nasz FB: https://www.facebook.com/rctankpl/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 lut 2018, o 20:21 
Offline
st. kapral
Avatar użytkownika

Wiek: 38

Dołączył(a): 23 lut 2014, o 19:12
Posty: 209
Lokalizacja: zabrze
Podziękował : 2 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Google Chrome 63.0.323 Google Chrome 63.0.323
Windows NT Windows NT
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: Tiger I
ok dzieki na info :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL