Witaj Gościu, tutaj możesz się zarejestrować i uzyskać pełny dostęp na tej stronie
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce

RCTANK.PL forum modelarskie czołgi RC

Czołgi RC w skali 1/16 Tamiya, Heng Long i inne

Ogłoszenia
Wszystkiego najlepszego
Andrzej1105
Andrzej1105
Michal
Michal






Teraz jest 11 maja 2021, o 04:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 maja 2018, o 01:22 
Offline
st. szeregowy
Avatar użytkownika

Wiek: 31

Dołączył(a): 11 sty 2018, o 11:23
Posty: 57
Lokalizacja: Białystok
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Google Chrome 59.0.307 Google Chrome 59.0.307
Android Android
Screen Resolution: 412 x 846 412 x 846
Model: Tiger (HL)
Hej
Widziałem filmiki z tajgenową elektroniką w wersji v2 natomiast na rctank.de jest do dostania wersja v3 czym się różnią czy ktoś ma jakiś filmik do dźwięków tej elektroniki w 3 wersji?
Pozdrawiam

_________________
Semper Fidelis


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 maja 2018, o 05:12 
Offline
porucznik
Avatar użytkownika

Wiek: 38

Dołączył(a): 9 maja 2017, o 20:57
Posty: 1933
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 52 razy
Google Chrome 38.0.212 Google Chrome 38.0.212
Android Android
Screen Resolution: 360 x 640 360 x 640
Model: ##########
King Tiger-Taigen
Sturmtiger-Taigen
Bergepanther-Taigen
Kubelwagen-Tamiya
Howitzer 15 cm-Merit
Nebelwerfer-MaxXxi :)
Oddział kilkunastu szwabów
V3 różni się od v1 możliwością wyłączenia szarpniecia czolgu podczas strzału. Dźwięki takie same jak w v2.
ALE nie wiem dlaczego do elektroniki v3 rctank.de dodaje aparaturę v1 a nie v2. A jak pisze przy aparaturze v1 gdy połączyć ją z elektroniką v2 lub v3 to nie można włączyć karabinu z przycisku. W v2 przyciskiem co włącza się karabin włącza się dymiarkę. Do karabinu jest nowy przycisk dostępny w v2


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lis 2018, o 16:27 
Offline
Avatar użytkownika

Wiek: 39

Dołączył(a): 6 sie 2015, o 14:01
Posty: 2303
Lokalizacja: Ciechanów
Podziękował : 53 razy
Otrzymał podziękowań: 90 razy
Firefox 63.0 64 bits Firefox 63.0 64 bits
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1600 x 900 1600 x 900
Model: M4A3E4 Sherman, Jagdtiger, Renault FT, Ferdynand, figurki Aliantów
Czy żeby podłączyć ten zestaw (brak kabli w zestawie)...
https://www.rctank.de/Taigen-V3-24-GHz- ... coil-reset
Obrazek
...wystarczy ten zestaw kabli:
https://www.rctank.de/Cable-Kit-for-RX- ... board-Unit
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lis 2018, o 17:50 
Offline
porucznik
Avatar użytkownika

Wiek: 38

Dołączył(a): 9 maja 2017, o 20:57
Posty: 1933
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 52 razy
Google Chrome 38.0.212 Google Chrome 38.0.212
Android Android
Screen Resolution: 360 x 640 360 x 640
Model: ##########
King Tiger-Taigen
Sturmtiger-Taigen
Bergepanther-Taigen
Kubelwagen-Tamiya
Howitzer 15 cm-Merit
Nebelwerfer-MaxXxi :)
Oddział kilkunastu szwabów
Kabel który idzie z wierzy czolgu (jedna wtyczka) powinien się kończyć dwoma wtyczkami z 5 kablami które wtyka się na górze płytki w sąsiadujących miejscach (obok wejścia na płytkę dźwiękową ) wiec ten zestaw ze zdjecia jest zly


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lis 2018, o 19:05 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 33

Dołączył(a): 7 sty 2014, o 18:21
Posty: 3493
Lokalizacja: Piotrowice koło Zatora ;)
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 237 razy
Firefox 63.0 64 bits Firefox 63.0 64 bits
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: ze mnie :P
Tauron, to co Ty gadasz, to jest do flasha/IR - na zdjęciu brak takiego kabla. Ten z szeroką wtyczką jest do obsługi mechaniki wieży. Zawsze możesz podpiąć tylko flash przez 3 żyły, bo IR to i tak raczej nikt u nas nie używa ;)

_________________
NASZA FORUMOWA GALERIA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lis 2018, o 20:08 
Offline
porucznik
Avatar użytkownika

Wiek: 38

Dołączył(a): 9 maja 2017, o 20:57
Posty: 1933
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 52 razy
Google Chrome 38.0.212 Google Chrome 38.0.212
Android Android
Screen Resolution: 360 x 640 360 x 640
Model: ##########
King Tiger-Taigen
Sturmtiger-Taigen
Bergepanther-Taigen
Kubelwagen-Tamiya
Howitzer 15 cm-Merit
Nebelwerfer-MaxXxi :)
Oddział kilkunastu szwabów
No tak ale jak kolega ma ir (a pewnie ma bo w kitach jest) to myślałem ze ir tez chce. To że na spotkaniach nie używamy nie znaczy ze nikt nie używa.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lis 2018, o 01:11 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 33

Dołączył(a): 7 sty 2014, o 18:21
Posty: 3493
Lokalizacja: Piotrowice koło Zatora ;)
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 237 razy
Firefox 63.0 64 bits Firefox 63.0 64 bits
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: ze mnie :P
... a używasz?
Możesz śmiało se pilotem od TV postrzelać do czołgu :he

_________________
NASZA FORUMOWA GALERIA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 4 lis 2018, o 07:30 
Offline
porucznik
Avatar użytkownika

Wiek: 38

Dołączył(a): 9 maja 2017, o 20:57
Posty: 1933
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 52 razy
Google Chrome 38.0.212 Google Chrome 38.0.212
Android Android
Screen Resolution: 360 x 640 360 x 640
Model: ##########
King Tiger-Taigen
Sturmtiger-Taigen
Bergepanther-Taigen
Kubelwagen-Tamiya
Howitzer 15 cm-Merit
Nebelwerfer-MaxXxi :)
Oddział kilkunastu szwabów
W moich czołgach nie bo wyrzuciłem diody z wieży, ale syn ma takie dwa czolgi za 200 zl do walki z innej firmy z tą funkcją i zabawa jest super w domu. Zresztą np w Rosji na spotkaniach używają IR na zawodach


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lis 2018, o 22:01 
Offline
Avatar użytkownika

Wiek: 39

Dołączył(a): 6 sie 2015, o 14:01
Posty: 2303
Lokalizacja: Ciechanów
Podziękował : 53 razy
Otrzymał podziękowań: 90 razy
Firefox Mobile 63.0 Firefox Mobile 63.0
Android Android
Screen Resolution: 360 x 717 360 x 717
Model: M4A3E4 Sherman, Jagdtiger, Renault FT, Ferdynand, figurki Aliantów
Jaka może być przyczyną braku dźwięku wystrzału z działa (zarówno wersja IR jak i BB), pozostałe funkcje działają.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 14 lis 2018, o 23:01 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 33

Dołączył(a): 7 sty 2014, o 18:21
Posty: 3493
Lokalizacja: Piotrowice koło Zatora ;)
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 237 razy
Firefox 63.0 64 bits Firefox 63.0 64 bits
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: ze mnie :P
Jak V3 to zobacz ino czy na płytce nie masz przestawionej takiej zworki od niby recoila - gdzieś czytałem, że wyłącza to nie tylko recoil :hehe

_________________
NASZA FORUMOWA GALERIA


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL