Witaj Gościu, tutaj możesz się zarejestrować i uzyskać pełny dostęp na tej stronie
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce

RCTANK.PL forum modelarskie czołgi RC

Czołgi RC w skali 1/16 Tamiya, Heng Long i inne

Ogłoszenia





Teraz jest 16 maja 2021, o 06:12

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 wrz 2020, o 16:51 
Offline
st. sierżant
Avatar użytkownika

Wiek: 41

Dołączył(a): 9 sty 2016, o 12:53
Posty: 520
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 49 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy
Google Chrome 84.0.414 Google Chrome 84.0.414
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1920 x 1080 1920 x 1080
Model: Tiger 1 ,King Tiger ,Jagdtiger,Jagdpanther
Jak w temacie mam taki problem , mianowicie po podłączeniu lipola redox do ładowania z balanserem może ładować się nawet i 20 godzin na początku ,prąd ładowania wynosi 1.5A tyle ile zadany i pod koniec spada do 0.01A czasem 0.00Ai ładowarka się nie wyłącza .Cele są równe wiec w czym może być problem .Pakiet redox 6000 mah 7.4v/50c Ładowarka hitecX1


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 wrz 2020, o 17:08 
Offline
porucznik

Wiek: 67

Dołączył(a): 7 lut 2014, o 00:41
Posty: 1609
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 41 razy
Otrzymał podziękowań: 69 razy
Google Chrome 84.0.414 Google Chrome 84.0.414
Windows NT 64 bits Windows NT 64 bits
Screen Resolution: 1280 x 720 1280 x 720
Model: Poduszkowiec RC,
Śmigłowiec RC,
Śmigłowiec RC z napędem bezpośrednim,
Czołg T34/85 RC,
Czołg 7 TP,
PzInż 130.
Panzer II B.
Kubelwagen.
Autotransporter, TKS, 7 TP-2 wieże w budowie.
Podejrzewam jednak jakąś celę.
Dobrze jest zmierzyć oporność cel.

_________________
Bernard



Za ten post autor Bernard otrzymał podziękowanie od snake666pl(18 wrz 2020, o 05:30)
Ocena:12.5%
 
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 wrz 2020, o 17:16 
Offline
st. chorąży sztabowy
Avatar użytkownika

Wiek: 61

Dołączył(a): 14 sie 2015, o 17:02
Posty: 1246
Lokalizacja: Ciechanów
Podziękował : 29 razy
Otrzymał podziękowań: 56 razy
Google Chrome 85.0.418 Google Chrome 85.0.418
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1920 x 1080 1920 x 1080
Akumulatory litowe polimerowe, jonowe ładowane są do określonego napięcia prądem obniżającym się w trakcie ładowania, zaznaczam że jest to tylko najprostsze wyjaśnienie, dlatego natężenie na wyświetlaczu ładowarki spada praktycznie do 0, jest to inaczej jak w NIMH-ach gdzie ładuje się je stałym prądem w jakimś czasie. Może trzeba wejść w menu ładowarki i zmniejszyć ustawienia czasu pracy urządzenia.

_________________
Pozdrawiam
Krzysztof Kaczorowski


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 wrz 2020, o 17:51 
Offline
st. sierżant
Avatar użytkownika

Wiek: 41

Dołączył(a): 9 sty 2016, o 12:53
Posty: 520
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 49 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy
Google Chrome 84.0.414 Google Chrome 84.0.414
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1920 x 1080 1920 x 1080
Model: Tiger 1 ,King Tiger ,Jagdtiger,Jagdpanther
Jak w temacie pisałem ze ładowarka na balaserze się nie chce wyłączyć z ładowania pakietu cały czas ładuje mimo 0.0A .


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 wrz 2020, o 15:40 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 33

Dołączył(a): 7 sty 2014, o 18:21
Posty: 3493
Lokalizacja: Piotrowice koło Zatora ;)
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 237 razy
Google Chrome Mobile 85.0.418 Google Chrome Mobile 85.0.418
Android Android
Screen Resolution: 360 x 800 360 x 800
Model: ze mnie :P
Szkoda, że Twoja ładowarka nie ma pomiaru rezystancji cel - wiedziałbyś w jakiek kondycji są o ile... i tu właśnie myślę, że może być przyczyna tak długiego wyrównania cel - myślę, że może wtyczka lub kable balansera mają "słaby styk" lub same przewody "przekłamują" balanser o stopniu naładowania celi, przez co wyrównanie trwa tak długo. Skoro cele są równe i schodzą też równo, to najprawdopodobniej to wina kabli/wtyczek.

_________________
NASZA FORUMOWA GALERIA



Za ten post autor adikx5 otrzymał podziękowanie od snake666pl(24 wrz 2020, o 13:57)
Ocena:12.5%
 
Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL