Witaj Gościu, tutaj możesz się zarejestrować i uzyskać pełny dostęp na tej stronie
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce

RCTANK.PL forum modelarskie czołgi RC

Czołgi RC w skali 1:16, 1:10, 1:6; Tamiya, Heng Long i inne

Ogłoszenia
Wszystkiego najlepszego
niedzwiedz2o
niedzwiedz2o






Teraz jest 3 lut 2023, o 22:01

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 lut 2022, o 21:58 
Offline
st. kapral
Avatar użytkownika

Wiek: 27

Dołączył(a): 12 mar 2021, o 09:50
Posty: 149
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Google Chrome Mobile 98.0.475 Google Chrome Mobile 98.0.475
Android Android
Screen Resolution: 412 x 732 412 x 732
Model: Hl KW 1 EHKRANAMI , HL TIGER 1
Cześć wam, zmieniał ktoś z Was może apkę z 27 mhz na 2.4ghz (v4)?
Będę musiał cos przerabiać czy wystarczy przepięcie kabli?
Pytanie drugie... czy moge zmienić kwarce w apce 27mhz na 2.4ghz?
Za odpowiedzi serdecznie dziękuję :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lut 2022, o 22:20 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 35

Dołączył(a): 7 sty 2014, o 18:21
Posty: 3969
Lokalizacja: Piotrowice koło Zatora ;)
Podziękował : 27 razy
Otrzymał podziękowań: 290 razy
Google Chrome Mobile 98.0.475 Google Chrome Mobile 98.0.475
Android Android
Screen Resolution: 360 x 800 360 x 800
Model: ze mnie :P
Najprawdopodobniej wystarczy przepięcie kabli, ale lepiej pokaż tu wpierw zdjęcia.
Natomiast co do drugiego pytania to nie. 2,4Ghz to inna technologia w której nie używa się kwarcy, tylko protokoły (te generuje nadajnik/moduł nadawczy).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lut 2022, o 22:43 
Offline
Avatar użytkownika

Wiek: 40

Dołączył(a): 6 sie 2015, o 14:01
Posty: 3611
Lokalizacja: Ciechanów
Podziękował : 90 razy
Otrzymał podziękowań: 157 razy
Firefox 96.0 64 bits Firefox 96.0 64 bits
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1440 x 810 1440 x 810
Model: M4A3E4 Sherman, Jagdtiger, Renault FT, Ferdynand, figurki Aliantów
Trochę lutowania pewnie będzie (o ile pamiętam np. kable od silników są bezpośrednio do płytki przylutowane a w płytach 2,4 są konektory.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lut 2022, o 23:35 
Offline
st. kapral
Avatar użytkownika

Wiek: 27

Dołączył(a): 12 mar 2021, o 09:50
Posty: 149
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Google Chrome Mobile 98.0.475 Google Chrome Mobile 98.0.475
Android Android
Screen Resolution: 412 x 732 412 x 732
Model: Hl KW 1 EHKRANAMI , HL TIGER 1
Co do silników jesli będą pasowały od KV to siądą razem z elektroniką , najbardziej mi zależy na mechanizmie obrotu wierzy bo w 27mhz obraca sie tak realistycznie, ze az miło popatrzeć.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lut 2022, o 23:53 
Offline
kapitan

Wiek: 68

Dołączył(a): 7 lut 2014, o 00:41
Posty: 2028
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 49 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy
Google Chrome 97.0.469 Google Chrome 97.0.469
Windows NT 64 bits Windows NT 64 bits
Screen Resolution: 1536 x 864 1536 x 864
Model: Poduszkowiec RC,
Śmigłowiec RC,
Śmigłowiec RC z napędem bezpośrednim,
Czołg T34/85 RC,
Czołg 7 TP,
PzInż 130.
Panzer II B.
Kubelwagen.
Autotransporter, TKS, 7 TP-2 wieże w budowie.
Gizmooo napisał(a):
Co do silników jesli będą pasowały od KV to siądą razem z elektroniką , najbardziej mi zależy na mechanizmie obrotu wierzy bo w 27mhz obraca sie tak realistycznie, ze az miło popatrzeć.

Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym KV.
Silniki to ostatnia rzecz która siada.
A obrót wieży nie zależy od częstotliwości aparatury.

_________________
Bernard


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lut 2022, o 00:12 
Offline
st. kapral
Avatar użytkownika

Wiek: 27

Dołączył(a): 12 mar 2021, o 09:50
Posty: 149
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Google Chrome Mobile 98.0.475 Google Chrome Mobile 98.0.475
Android Android
Screen Resolution: 412 x 732 412 x 732
Model: Hl KW 1 EHKRANAMI , HL TIGER 1
Z silnikami od kv chodzi o to ze mam silniki do wersji 2.4 ghz v4 od kv-1 woec z podlaczeniem silników nie bedzie problemu, a co do obrotu wierzy mialem juz pare modeli HL i dopiero w wersji 27mhz zobaczylem ze obrot dziala tak ze po puszczeniu drążka obrotu wierza sobie pomału zwalnia zamiast zatrzymac sie gwałtownie tak jak to jest w nowych wersjach :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lut 2022, o 00:27 
Offline
kapitan

Wiek: 68

Dołączył(a): 7 lut 2014, o 00:41
Posty: 2028
Lokalizacja: Poznań
Podziękował : 49 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy
Google Chrome 97.0.469 Google Chrome 97.0.469
Windows NT 64 bits Windows NT 64 bits
Screen Resolution: 1536 x 864 1536 x 864
Model: Poduszkowiec RC,
Śmigłowiec RC,
Śmigłowiec RC z napędem bezpośrednim,
Czołg T34/85 RC,
Czołg 7 TP,
PzInż 130.
Panzer II B.
Kubelwagen.
Autotransporter, TKS, 7 TP-2 wieże w budowie.
Gizmooo napisał(a):
Z silnikami od kv chodzi o to ze mam silniki do wersji 2.4 ghz v4 od kv-1 woec z podlaczeniem silników nie bedzie problemu, a co do obrotu wierzy mialem juz pare modeli HL i dopiero w wersji 27mhz zobaczylem ze obrot dziala tak ze po puszczeniu drążka obrotu wierza sobie pomału zwalnia zamiast zatrzymac sie gwałtownie tak jak to jest w nowych wersjach :)


No to jasne.
Lepiej by było żebyś napisał, że silniki są od modelu KW 1.
Bo KV to zupełnie coś innego.
Nie wiem dlaczego przy 27 MHz tak jest jak piszesz, a przy 2,4 GHz nie.
Może inni pomogą.

PS
Nie na darmo w poprzednim poście i tu słowo wieża zaznaczyłem na czerwono.

_________________
Bernard


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lut 2022, o 00:54 
Offline
major
Avatar użytkownika

Wiek: 63

Dołączył(a): 1 lip 2017, o 12:11
Posty: 3051
Lokalizacja: ruda slaska
Podziękował : 78 razy
Otrzymał podziękowań: 78 razy
Google Chrome Mobile 97.0.469 Google Chrome Mobile 97.0.469
Android Android
Screen Resolution: 360 x 640 360 x 640
Model: t-34/85
tiger I TIKI

Sd.Kfz. 141 PzKpfw III L
Sd.Kfz. 141 PzKpfw III G
SIG 33 B
Cromwell w budowie
Sdkfz 166 Brumbar w budowie
Są też płyty główne 27 MHz które mają normalne konektory czy tam piny.( Całkiem stare były lutowane) . I tu nie trzeba żadnego lutowania. Co się dotyczy silników to w zasadzie są we wszystkich HL takie same. Przekładnie mogą być niskie lub wysokie z kołami "plastikowymi", znalowymi lub stalowymi. To wszystko można że sobą zamieniać najogólniej mówiąc

_________________
nie mam czasu jadę czołgiem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lut 2022, o 01:27 
Offline
major
Avatar użytkownika

Wiek: 63

Dołączył(a): 1 lip 2017, o 12:11
Posty: 3051
Lokalizacja: ruda slaska
Podziękował : 78 razy
Otrzymał podziękowań: 78 razy
Google Chrome 98.0.475 Google Chrome 98.0.475
Windows NT 64 bits Windows NT 64 bits
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: t-34/85
tiger I TIKI

Sd.Kfz. 141 PzKpfw III L
Sd.Kfz. 141 PzKpfw III G
SIG 33 B
Cromwell w budowie
Sdkfz 166 Brumbar w budowie
Bernard napisał(a):

PS
Nie na darmo w poprzednim poście i tu słowo wieża zaznaczyłem na czerwono.


Leży Jerzy na wieży i nie wierzy, że na drugiej wieży leży drugi Jerzy. :szoki

_________________
nie mam czasu jadę czołgiem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 lut 2022, o 01:38 
Offline
st. kapral
Avatar użytkownika

Wiek: 27

Dołączył(a): 12 mar 2021, o 09:50
Posty: 149
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 12 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy
Google Chrome Mobile 98.0.475 Google Chrome Mobile 98.0.475
Android Android
Screen Resolution: 412 x 732 412 x 732
Model: Hl KW 1 EHKRANAMI , HL TIGER 1
No przepraszam za ta literówkę, coś mi mózg zaćmiło :decha wazne ze wiadomo o cl chodzi :D bylo by super gdyby wystarczyło popodłączać kable muszę sie jutro przyjrzeć jak to tam w środku dokładniej wygląda ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL