Witaj Gościu, tutaj możesz się zarejestrować i uzyskać pełny dostęp na tej stronie
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce

RCTANK.PL forum modelarskie czołgi RC

Czołgi RC w skali 1/16 Tamiya, Heng Long i inne

Ogłoszenia
Wszystkiego najlepszego
majkel
majkel






Teraz jest 19 cze 2021, o 15:52

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 sty 2016, o 20:03 
Offline
kapral
Avatar użytkownika

Wiek: 47

Dołączył(a): 14 wrz 2014, o 17:07
Posty: 81
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Google Chrome 47.0.252 Google Chrome 47.0.252
Windows 2000 Windows 2000
Screen Resolution: 1024 x 768 1024 x 768
1. Kilka razy na aukcjach widziałem tygrysy z wyrwanym kołem napinającym.
Zbieg okoliczności czy trapiąca je często awaria?
2. Chce ładować aku bez wyjmowania, dorabiając( rozdzielając na kostce )
drugie gniazdo. Czy podłaczenie ładowarki do aku nie uszodzi podpietej
elektroniki tygrysa?
3. Czy do przerobienia na cofająca sie lufę wystarczy sam oporopowrotnik z Hl czy jeszcze coś potrzebne?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sty 2016, o 20:33 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 34

Dołączył(a): 7 sty 2014, o 18:21
Posty: 3511
Lokalizacja: Piotrowice koło Zatora ;)
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 237 razy
Firefox 43.0 Firefox 43.0
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1280 x 1024 1280 x 1024
Model: ze mnie :P
Rozwiązanie skośnookich co do kół napinających w Tigerze jak i Panterze, to porażka. Pewnie dlatego roi się od uszkodzonych modeli na alledrogo. jak miałem jedynkę, to napinające zamocowałem na śrubach bodajże m5/m6.
Co do ładowania, to nie wiem czy ładowarka zaszkodzi czy nie, ale zawsze możesz zrobić obejście na włączniku, tzn kiedy model wyłączony i elektronika "odcięta" to zamyka się obwód do ładowania, a kiedy włączysz model, to zamyka się obwód elektroniki,a odcina ładowanie.
Chyba wiesz o co mi chodzi? ;)
Do recoila wystarczy sam oporopowrotnik. Reszta dubsów to elektronika do systemu battle IR i flash.

_________________
NASZA FORUMOWA GALERIA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sty 2016, o 20:58 
Offline
kapral
Avatar użytkownika

Wiek: 47

Dołączył(a): 14 wrz 2014, o 17:07
Posty: 81
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Google Chrome 47.0.252 Google Chrome 47.0.252
Windows 2000 Windows 2000
Screen Resolution: 1024 x 768 1024 x 768
Zdublowałem Twoje rozwiązanie na śrubach, ale jedna gaska zaczeła spadać w terenie. Czekam teraz na wanne od Daro izaczynam od nowa. Mam zamiar zrobić ją na wpełni szczelną...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sty 2016, o 21:25 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 41

Dołączył(a): 30 lip 2012, o 09:16
Posty: 4235
Lokalizacja: Katowice
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Google Chrome 47.0.252 Google Chrome 47.0.252
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1920 x 1080 1920 x 1080
Model: Leopard 2A5
T-34
Tiger I
"Can you imagine what I would do if I could do all I can?"
Hikko napisał(a):
Mam zamiar zrobić ją na wpełni szczelną...


:brawo

_________________
Fotki z Saumur - viewtopic.php?f=78&t=1565


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sty 2016, o 21:47 
Offline
pułkownik

Wiek: 42

Dołączył(a): 23 paź 2013, o 08:41
Posty: 4800
Lokalizacja: u nas na BYTKOWIE! :D
Podziękował : 180 razy
Otrzymał podziękowań: 175 razy
Google Chrome 47.0.252 Google Chrome 47.0.252
Windows NT 64 bits Windows NT 64 bits
Screen Resolution: 1600 x 900 1600 x 900
Model: VI B Königstiger
VI A Tiger-w warsztacie naprawczym
Stug III-w budowie
Opel Blitz-wóz zaopatrzenia
Opel Blitz-wóz techniczny
Sd.Kfz. 3a-wóz warsztat naprawczy
Sd.Kfz. 9 FAMO w budowie
Yoga-pies :)
adikx5 napisał(a):
jak miałem jedynkę, to napinające zamocowałem na śrubach bodajże m5/m6.

ja też tak mam od kilku lat :D


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 sty 2016, o 00:07 
Offline
st. chorąży
Avatar użytkownika

Wiek: 48

Dołączył(a): 25 mar 2013, o 22:13
Posty: 1038
Lokalizacja: Polska Katowice
Podziękował : 134 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy
Google Chrome Mobile 47.0.252 Google Chrome Mobile 47.0.252
Android Android
Screen Resolution: 360 x 640 360 x 640
Model: tygrys
No to super kplejny podwodniak brawo


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sty 2016, o 16:05 
Offline
st. sierżant
Avatar użytkownika

Wiek: 41

Dołączył(a): 9 sty 2016, o 12:53
Posty: 524
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 50 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy
Google Chrome 47.0.252 Google Chrome 47.0.252
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1920 x 1080 1920 x 1080
Model: Tiger 1 ,Konigstiger,Jagdtiger,Jagdpanther
ja mam zrobione na szpilce 6 mm i rurce amelinowej wszystko sklejone żywicą poprowadzona przez cala wanne na dwa kola i jest git


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sty 2016, o 19:44 
Offline
kapral
Avatar użytkownika

Wiek: 47

Dołączył(a): 14 wrz 2014, o 17:07
Posty: 81
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Google Chrome 46.0.249 Google Chrome 46.0.249
Windows 7 (Seven) Windows 7 (Seven)
Screen Resolution: 1440 x 900 1440 x 900
Zrobiłem na 5-tkach, moze dlatego lata....
Czy po schowaniu anteny do kadłuba lepsza będzie stalowa arginalna czy z kabla miedzianego?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sty 2016, o 19:54 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 34

Dołączył(a): 7 sty 2014, o 18:21
Posty: 3511
Lokalizacja: Piotrowice koło Zatora ;)
Podziękował : 25 razy
Otrzymał podziękowań: 237 razy
Firefox 43.0 Firefox 43.0
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1280 x 1024 1280 x 1024
Model: ze mnie :P
Ja kiedyś zrobiłem taką:
https://photos.google.com/album/AF1QipM ... ga01ozmb4x
https://photos.google.com/album/AF1QipM ... tOGTmRI6S6
i zasięg się nieznacznie zmniejszył. Jest to drut miedziany w oplocie z tworzywa.

_________________
NASZA FORUMOWA GALERIA


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 sty 2016, o 20:18 
Offline
pułkownik

Wiek: 42

Dołączył(a): 23 paź 2013, o 08:41
Posty: 4800
Lokalizacja: u nas na BYTKOWIE! :D
Podziękował : 180 razy
Otrzymał podziękowań: 175 razy
Safari Mobile 9.0 Safari Mobile 9.0
iPad iPad
Screen Resolution: 768 x 1024 768 x 1024
Model: VI B Königstiger
VI A Tiger-w warsztacie naprawczym
Stug III-w budowie
Opel Blitz-wóz zaopatrzenia
Opel Blitz-wóz techniczny
Sd.Kfz. 3a-wóz warsztat naprawczy
Sd.Kfz. 9 FAMO w budowie
Yoga-pies :)
U mnie linki nie dzialaja


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL