Witaj Gościu, tutaj możesz się zarejestrować i uzyskać pełny dostęp na tej stronie
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce

RCTANK.PL forum modelarskie czołgi RC

Czołgi RC w skali 1/16 Tamiya, Heng Long i inne

Ogłoszenia





Teraz jest 15 cze 2021, o 01:49

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 gru 2013, o 19:42 
Offline
rekrut
Avatar użytkownika

Wiek: 31

Dołączył(a): 8 gru 2013, o 18:49
Posty: 7
Lokalizacja: Krotoszyn
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firefox 25.0 Firefox 25.0
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1536 x 864 1536 x 864
Witam, to mój pierwszy post od razu się przywitam :). Nie jest to mój pierwszy rc tank. Miałem już panterkę heng longową i trochę ją przerabiałem głównie walory jezdne, kamuflaż . Maluje trochę pojazdów tylko w skali 1/35 mam do tego całkiem spore zaplecze modelarskie ;p. No ale panterka to jednak nie dla mnie i została sprzedana, ale gwiazdka blisko premia też więc chce sobie sprezentować nowego t34/85 henglongoweg'o
Obrazek
Obrazek
w wersji metal gąski przekładnie i chyba tam jakoś pomalowany lepiej, no mniejsza ale chce go przerobić na jakiegoś typowego polskiego t34 tylko nie rudego .... Z jakimś fajnym camo który psikne aero. Szukam jakiegoś fajnego zestawu waloryzującego do t34 w tej skali może ktoś wie gdzie w Polsce bym dostał, nie chcę zamawiać z ebeyów. A do tego jeszcze upgrade wytwornicy dymu bo te od henga to jakiś śmiech na sali. Chętnie bym też zmienił dźwięk bo z filmików to wydaje mi się ze mają ten sam zestaw do wszystkich tanków swoich. No i może te przekładnie żeby wolniej jechał czy jakoś tak (ale wtedy nie wiem czy jest sens kupować ten lepszy model z metalu)... nie znam się na tym totalnie przy panterce to była amatorka, a tu chciał bym zrobić coś fajnego jak wyjdzie ;p. W ogóle to marzy mi się zrobienie modelu rc 1/16, polskiego twardego albo shilki to takie ładne czołgi :D no ale z moimi umiejętnościami to jeszcze daleko, daleko do tego chyba że jakaś firma zrobi t-72 rc to może da się jakoś przerobić. To tyle, będę na bieżąco pisał tutaj o moich postępach, nastawie chętne ucho na rady i porady ;p .


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 gru 2013, o 19:51 
Offline
st. chorąży
Avatar użytkownika

Wiek: 48

Dołączył(a): 21 gru 2011, o 22:12
Posty: 1081
Lokalizacja: Mielec
Podziękował : 15 razy
Otrzymał podziękowań: 23 razy
Google Chrome 31.0.165 Google Chrome 31.0.165
Windows XP Windows XP
Screen Resolution: 1920 x 1080 1920 x 1080
Witaj :welcome
Rozumiem, że kupiłeś ? czy będziesz kupował ? :)
Model świeży więc nie wiem jak z upgredami, niech się wypowiedzą Ci co się znają na tym czołgu :)
Będę kibicował spox


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 gru 2013, o 19:53 
Offline
pułkownik

Wiek: 42

Dołączył(a): 23 paź 2013, o 08:41
Posty: 4800
Lokalizacja: u nas na BYTKOWIE! :D
Podziękował : 180 razy
Otrzymał podziękowań: 175 razy
Opera 12.16 Opera 12.16
Windows XP Windows XP
Screen Resolution: 1440 x 900 1440 x 900
Model: VI B Königstiger
VI A Tiger-w warsztacie naprawczym
Stug III-w budowie
Opel Blitz-wóz zaopatrzenia
Opel Blitz-wóz techniczny
Sd.Kfz. 3a-wóz warsztat naprawczy
Sd.Kfz. 9 FAMO w budowie
Yoga-pies :)
witaj, super model!!
też widzę że mieszkasz tam, gdzie jest wiele ciekawych terenów do jazdy czołgiem.
Rozumiem, że nie malowałeś modelu ze zdjęć? Tak jest pomalowany stockowo?!?
pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 gru 2013, o 19:57 
Offline
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 41

Dołączył(a): 30 lip 2012, o 09:16
Posty: 4235
Lokalizacja: Katowice
Podziękował : 4 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Firefox 25.0 Firefox 25.0
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1920 x 1080 1920 x 1080
Model: Leopard 2A5
T-34
Tiger I
"Can you imagine what I would do if I could do all I can?"
Gratulacje - bardzo ładny model.
Ja się tam nie znam na T-34kach. Jednak jak znajdziesz jakiś fajny pułk/pomysł na malowanie to opisz dokładnie. Pomaluję tak samo swojego (jak już powstanie...) - będzie raźniej :)

Co do upgrade'ów o których piszesz wnioskuję że nastawiasz się na mocną przebudowę. Elektronikę chcesz wymieniać? To chyba jedyna droga do zmiany dźwięków.

_________________
Fotki z Saumur - viewtopic.php?f=78&t=1565


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 gru 2013, o 20:03 
Offline
rekrut
Avatar użytkownika

Wiek: 31

Dołączył(a): 8 gru 2013, o 18:49
Posty: 7
Lokalizacja: Krotoszyn
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firefox 25.0 Firefox 25.0
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1536 x 864 1536 x 864
Sławek napisał(a):
Rozumiem, że kupiłeś ? czy będziesz kupował ? :)

Zamawiał będę jakoś w tym tygodniu

kevin napisał(a):
witaj, super model!!
też widzę że mieszkasz tam, gdzie jest wiele ciekawych terenów do jazdy czołgiem.
Rozumiem, że nie malowałeś modelu ze zdjęć? Tak jest pomalowany stockowo?!?
pozdrawiam


Terenów jest mnóstwo, szkoda że nie ma z kim :), nie nie malowałem takie foty widnieją na zdjęciu tegoż towaru w sklepie i też jestem zdziwiony czy on stockowo w tej wersji jest tak pomalowany i właśnie takie zapytanie wysłałem sprzedawcy.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 gru 2013, o 20:10 
Offline
rekrut
Avatar użytkownika

Wiek: 31

Dołączył(a): 8 gru 2013, o 18:49
Posty: 7
Lokalizacja: Krotoszyn
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firefox 25.0 Firefox 25.0
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1536 x 864 1536 x 864
vanhasen napisał(a):
Co do upgrade'ów o których piszesz wnioskuję że nastawiasz się na mocną przebudowę. Elektronikę chcesz wymieniać? To chyba jedyna droga do zmiany dźwięków.

Uuuu aż tak ciężko z tym wygląda ? Trochę poszperałem i w sumie była by to droga sprawa z wymianą elektroniki ;p. Na bank wymieniona będzie wytwornica na dużo dużo bardziej wydajną, no chyba że coś ulepszyli w tym temacie ale nie sądzę.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 gru 2013, o 20:18 
Offline
sierżant

Wiek: 39

Dołączył(a): 22 maja 2013, o 11:23
Posty: 366
Lokalizacja: wlkp
Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Firefox 25.0 Firefox 25.0
Windows 8 (Eight) 64 bits Windows 8 (Eight) 64 bits
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: PzKpfw. VI Tiger
PzKpfw. VI Ausf B King Tiger
ja mam do Krotoszyna z 35km:)
co do zestawów waloryzacyjnych to np nasz polski aber nie robi do t-34 w 1:16, z radzieckich tylko do KV-1 więc może przemyśl zakup jeszcze.
Możesz kupić za ok 400zł model trumpetera i z niego wziąć części do waloryzacji, a sam kadłub sprzedać.
To tyle jeśli chodzi o waloryzację zewnętrzną
Z mobilną to chyba będzie standard, czyli pewnie ptrzekłądnie 4:1 czy 3:1 a to w niemieckich sklepach raczej.
Z dźwiękiem to chyba łatwiej bo w elmoda czy beiera możesz sobie wgrać dźwięki t-34.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 gru 2013, o 20:51 
Offline
rekrut
Avatar użytkownika

Wiek: 31

Dołączył(a): 8 gru 2013, o 18:49
Posty: 7
Lokalizacja: Krotoszyn
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firefox 25.0 Firefox 25.0
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1536 x 864 1536 x 864
Mógłbyś mi tu podesłać link,info do tego dźwięku jak to zrobić krok po kroku ? I jak bym miał zainwestować w przekładnie to chyba lepiej zabrać tańszą wersje o jakieś 350zł z wszystkim z plastiku no ale wtedy nie ma metalowych gąsienic chyba że dostane gdzieś je taniej niż 350. Ta opcja z trumpeterem 1:16 jest spoko nie pomyślałem o tym, szkoda tylko że taki drogi no i pewnie trzeba by było zrobić sporo przeróbek do wersji rc. Co ciekawe doczytałem że ten model już nie potrzebuje tej długaśnej anteny ma też jakąś nowszą elektronikę.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 gru 2013, o 21:14 
Offline
sierżant

Wiek: 39

Dołączył(a): 22 maja 2013, o 11:23
Posty: 366
Lokalizacja: wlkp
Podziękował : 9 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Firefox 25.0 Firefox 25.0
Windows 8 (Eight) 64 bits Windows 8 (Eight) 64 bits
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: PzKpfw. VI Tiger
PzKpfw. VI Ausf B King Tiger
Jeśli tam jest już nowa elektronika 2,4ghz to chyba nie będzie działał dźwięk beier, a przejście na elmod to kompletna zmiana całej elektroniki łącznie z nowymi nadajnikiem i odbiornikiem, taki upgrade to lekko licząc 1000zł ( 2 karty, elmod, odbiornik i nadajnik) w zasadzie cały Hl wylatuje poza instalacją wieży, silnikami dymiarką. Są tu jednak lepsi spece od elektroniki niech oni sie wypowiedzą .
Moim zdaniem lepiej kupić wersję plastikową i dokupić zaraz na starcie przekładnie 4:1, czy 3:1 z gąsienicami poczekać. Czołg będzie się bardziej realistycznie poruszał, a metalowe gąsienice dokupisz z czasem. poważny upgrade dźwięku to już spory koszt.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 gru 2013, o 00:44 
Offline
rekrut
Avatar użytkownika

Wiek: 31

Dołączył(a): 8 gru 2013, o 18:49
Posty: 7
Lokalizacja: Krotoszyn
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firefox 25.0 Firefox 25.0
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1536 x 864 1536 x 864
Ten dźwięk sobie chyba daruje jakoś to wytrzymam ;p

ok dorwałem kilka zdjęć jest to całkiem nowy model i ciężko cokolwiek znaleźć w każdym razie to wersja zwykła. W dodatku porównują do torro t34 i znalazłem coś do mojego modelu http://www.jadarhobby.pl/part-p16003-t3 ... -8372.html -- da radę ?

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL