Witaj Gościu, tutaj możesz się zarejestrować i uzyskać pełny dostęp na tej stronie
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce

RCTANK.PL forum modelarskie czołgi RC

Czołgi RC w skali 1/16 Tamiya, Heng Long i inne

Ogłoszenia
Wszystkiego najlepszego
majkel
majkel






Teraz jest 19 cze 2021, o 15:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Regulamin działu


Kliknij, aby przejrzeć regulamin



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 sie 2014, o 14:00 
Offline
szeregowy
Avatar użytkownika

Wiek: 36

Dołączył(a): 23 sie 2014, o 13:14
Posty: 25
Lokalizacja: Świnoujście
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firefox 31.0 Firefox 31.0
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: Leopard 2A6 HL
Witam od nie dawna jestem posiadaczem Leoparda 2a6 HL metal. Czołg wizualnie super,odpalanie silnika też! tylko że podczas jazdy dźwięk silnika umiera.... :/, jest możliwość wymiany na inny głośnik i gdzie to kupić? Oglądałem filmiki na you tube i tam są leopardy 2a6 w których dźwięk brzmi super. Wiem że są inne firmy dlatego też różnią się napędem itd.

Między innymi tu:
https://www.youtube.com/watch?v=3_yJDsopzF8


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2014, o 14:33 
Online
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 33

Dołączył(a): 16 cze 2013, o 19:14
Posty: 3507
Lokalizacja: Szczyrk
Podziękował : 71 razy
Otrzymał podziękowań: 107 razy
Firefox 3.5.6 Firefox 3.5.6
Unknown Unknown

Model: Abrams SEP Tusk
Maus
SU-152
Jagdtiger
Zmiana samego głośnika niewiele da. Ten Leo z linku ma Clarka zamiast standardowej płyty głównej Heng Longa.

Wysłane z mojego MI 3W

_________________
Nasz FB: https://www.facebook.com/rctankpl/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2014, o 15:38 
Offline
pułkownik

Wiek: 42

Dołączył(a): 23 paź 2013, o 08:41
Posty: 4800
Lokalizacja: u nas na BYTKOWIE! :D
Podziękował : 180 razy
Otrzymał podziękowań: 175 razy
Google Chrome 36.0.198 Google Chrome 36.0.198
Windows NT 64 bits Windows NT 64 bits
Screen Resolution: 1600 x 900 1600 x 900
Model: VI B Königstiger
VI A Tiger-w warsztacie naprawczym
Stug III-w budowie
Opel Blitz-wóz zaopatrzenia
Opel Blitz-wóz techniczny
Sd.Kfz. 3a-wóz warsztat naprawczy
Sd.Kfz. 9 FAMO w budowie
Yoga-pies :)
Amaral, może podpowiedz gdzie kupić, ile kosztuje, kto to jest ten Pan Clark?
:D
Ja się nie znam na nim.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2014, o 16:29 
Online
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 33

Dołączył(a): 16 cze 2013, o 19:14
Posty: 3507
Lokalizacja: Szczyrk
Podziękował : 71 razy
Otrzymał podziękowań: 107 razy
Google Chrome 36.0.198 Google Chrome 36.0.198
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1920 x 1080 1920 x 1080
Model: Abrams SEP Tusk
Maus
SU-152
Jagdtiger
A więc tak Przemku. Clark to płyta główna sterująca czołgiem. Koszt takiej płyty to 95$ dla Leo2.

A więc co do samej płyty:

-złącza są zgodne z tymi z HL
-możesz podłączyć serwa do podnoszenia lufy, jak i oporopowrotnika (zwiększa realizm)
-płyta obsługuje system bitwy na podczerwień zarówno HL jak i Tamiya
-dźwięki dużo lepsze niż HL (ale podczas jazdy nie są niestety proporcjonalne)
-wymagana jest aparatura conamniej 4-kanałowa (ta z HL nie podejdzie)
-łatwa konfiguracja (pilot Sony do TV)
-lampy włączasz niezależnie (nie muszą się świecić ciągle podczas jazdy i migać przy uruchamianiu czołgu)

Więcej nie chce mi się wymieniać heheh i odsyłam na stronkę producenta:

http://www.clark-model.com/eng/index_e.html

Przeglądnij sobie na tej stronie TK20 series, TK22 tutorial i Online-store - dowiesz się wszystkiego o tej płytce.

Sam posiadam Clarka i sobię chwalę - do SU-152 też kupię Clarka.

Obejrzyj dodatkowo sobie też filmiki:

https://www.youtube.com/watch?v=4LyPqlY6G-I
https://www.youtube.com/watch?v=IDYcf26kIeg

A co do głośnika HL, to też go trzeba z czasem wymienić bo jest, hmm, jakby to powiedzieć - badziewny. Ja mam Visatona FRS-7 i różnica jest kolosalna.

_________________
Nasz FB: https://www.facebook.com/rctankpl/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2014, o 17:50 
Offline
szeregowy
Avatar użytkownika

Wiek: 36

Dołączył(a): 23 sie 2014, o 13:14
Posty: 25
Lokalizacja: Świnoujście
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firefox 31.0 Firefox 31.0
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: Leopard 2A6 HL
Dzięki za info.... Na tych filmikach dużo lepiej to brzmi.... Fajna sprawa ale musiał bym kupić clarka i nowe radio? Szkoda że w moim Leo 2 głośnik się ścisza po uruchomieniu czołgu. Gdyby była taka głośność cały czas to by było ok.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2014, o 17:58 
Offline
szeregowy
Avatar użytkownika

Wiek: 36

Dołączył(a): 23 sie 2014, o 13:14
Posty: 25
Lokalizacja: Świnoujście
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firefox 31.0 Firefox 31.0
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: Leopard 2A6 HL
A jeszcze jedno pytanie.... Co jeszcze można zmodyfikować w tym czołgu oprócz metalowych kół jezdnych?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2014, o 19:27 
Online
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 33

Dołączył(a): 16 cze 2013, o 19:14
Posty: 3507
Lokalizacja: Szczyrk
Podziękował : 71 razy
Otrzymał podziękowań: 107 razy
Firefox 3.5.6 Firefox 3.5.6
Unknown Unknown

Model: Abrams SEP Tusk
Maus
SU-152
Jagdtiger
No tak, zmiana radia byłaby wymagana. Ja kupiłem tanią Hobbykinga. Wyszła mnie chyba około 150 zł. Leo nie miałem ale zamiast kół jezdnych wymieniłbym przekładnie na porządne

Wysłane z mojego MI 3W

_________________
Nasz FB: https://www.facebook.com/rctankpl/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2014, o 20:05 
Offline
szeregowy
Avatar użytkownika

Wiek: 36

Dołączył(a): 23 sie 2014, o 13:14
Posty: 25
Lokalizacja: Świnoujście
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Firefox 31.0 Firefox 31.0
Windows 7 (Seven) 64 bits Windows 7 (Seven) 64 bits
Screen Resolution: 1366 x 768 1366 x 768
Model: Leopard 2A6 HL
Przekładnie,gąsienice i koła napędowe są stalowe... A sama zmiana radia w czym mi pomoże? Cały czas czytam wasze posty i wielu rzeczy się dowiedziałem ale co do elektroniki aparatur to jestem zielony.... :zły


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2014, o 20:15 
Online
podpułkownik
Avatar użytkownika

Wiek: 33

Dołączył(a): 16 cze 2013, o 19:14
Posty: 3507
Lokalizacja: Szczyrk
Podziękował : 71 razy
Otrzymał podziękowań: 107 razy
Firefox 3.5.6 Firefox 3.5.6
Unknown Unknown

Model: Abrams SEP Tusk
Maus
SU-152
Jagdtiger
Kupisz sobie porządną apke z odbiornikiem powiedzmy 6 kanałów i będziesz mógł ten zestaw wykorzystać z Clarkiem, elmodem lub inną dobrą płytą główną. A jak będziesz miał wolne kanały w zapasie to można jakieś serwo podpiąć np. do podnoszenia włazu czy obracania figurką czolgisty.

Ja jestem laikiem, niech się spece wypowiedzą

Wysłane z mojego MI 3W

_________________
Nasz FB: https://www.facebook.com/rctankpl/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 sie 2014, o 23:18 
Offline
Avatar użytkownika

Wiek: 38

Dołączył(a): 25 lut 2013, o 12:22
Posty: 2882
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 61 razy
Otrzymał podziękowań: 130 razy
Firefox 31.0 Firefox 31.0
Windows 7 (Seven) Windows 7 (Seven)
Screen Resolution: 1440 x 900 1440 x 900
Model: Tiger I 1331
King Tiger 222
M1A2 Abrams SEP
Może napisz co chcesz osiągnąć w swoim modelu, a my napiszemy jak to zrobić. ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL